Americanul Moynea Pratt revine la CSU Sibiu - ”Este o plăcere să joc aici”
foto Baschet România

Monyea Pratt este din nou jucătorul lui BC CSU Sibiu. Baschetbalistul american revine în „galben-albastru”, culorile în care a cunoscut cele mai multe succese în România. Mo a început sezon la CSM Focșani, iar de acum se va alătura lotului de jucători condus de Tomas Rinkevicius.

Ajuns la 37 de ani, Pratt a făcut un sezon exemplar la echipa din Vrancea, unde a avut medii statistice de 14.7 puncte, 8.4 recuperări și 4.3 pase decisive, pentru 20.5 la eficiență, în 10 partida jucate. Americaul și-a încheiat aventura la Focșani cu procentaje de 57.4% de la 2 puncte, 39.0% de la 3 puncte și 62.5% de la linia libere. El a strâns trei double-doubles în actuala stagiune a Ligii Naționale, iar în două rânduri a fost aproape chiar de triple-double.

Pentru Monyea Pratt, acesta va fi a treia perioadă pe care o petrece la BC CSU Sibiu. El a jucat pentru echipa noastră între 2017 și 2019, perioadă în care a cucerit Cupa României și a disputat o finală de Liga Națională. Mo a făcut parte din lotul formației sibiene și în sezonul 2021/2022, pe care l-a încheiat cu cifre statistice de 9.1 puncte, 5.8 recuperări, 3.6 pase decisive și 1.5 intercepții.

Monyea Pratt are o vastă, inclusiv în țara noastră, unde a mai jucat pentru SCM U Craiova. În străinătate, baschetbalistul născut în Birmingham, Alabama, a mai evoluat în Germania, Franța și Finlanda.

„În primul rând vreau să mulțumesc pentru oportunitatea de a juca din nou pentru CSU Sibiu. Este întodeauna o plăcere să joc aici. Mă bucur să revin! Avem o vorba în SUA, a treia oară este un farmec, dar în cazul meu vorbim de trei sezoane și jumătate. Hai CSU Sibiu!” a spus Mo la revenirea la Sibiu

Primul meci în „galben-albastru” pentru Monyea Pratt din sezonul 2022/2023 va fi cel de pe terenul lui CSM Târgu Mureș, pe care echipa noastră îl dispută pe 28 decembrie.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică