Cum să alegi tapetul pentru camera unui băiat
Foto: unsplash.com

Camera copiilor – este locul care aparține în întregime și în totalitate copilului. În această cameră, totul ar trebui să fie așa cum își dorește cel care trăiește acolo. Prin urmare, problemele reparației și ale selecției tapetului adesea îi debusolează pe părinți. Materialele de finisaj trebuie să fie de înaltă calitate, să aibă un preț accesibil și să fie pe placul copilului. În acest caz, vom vorbi despre camera băiatului.

Ce să luați în calcul atunci când alegeți tapet pentru camera unui băiat

Atunci când alegeți tapet pentru camera unui băiat, trebuie luați în considerare mai mulți factori simultan. Primul este vârsta:

  • Până la 2 ani. În acest caz, alegerea vă va aparține în totalitate. Pentru copilași, tapetul cu desene mari și culori aprinse este cel mai potrivit pentru a-i ajuta să învețe despre lumea din jurul lor. Acestea pot fi imagini cu animale, personaje de desene animate, mașini, avioane, obiecte spațiale.
  • 2-7 ani. Un copil la această vârstă învață să vorbească și să-și exprime gândurile. În plus, apar hobby-urile, jucăriile preferate și personajele de desene animate. Dacă copilul este mai pasionat de mașini, lipiți tapet cu imagini cu diferite tipuri de transport. Iar dacă îi place să se joace cu mingea, atunci tapetul cu tematica sportului va fi cea mai potrivită.
  • 7-12 ani. Băieților de vârstă școlară le puteți alege tapet care nu doar vor arăta frumos dar vor avea și beneficii. Opțiunile ideale sunt imagini cu hărți ale lumii, planete, constelații sau mijloace de transport. Magazinul online Uwalls are o selecție imensă de astfel de tapet.
  • După 12 ani. Știm cu toții că adolescența este cea mai grea perioadă din viața unui copil. Prin urmare, merită să îi oferiți posibilitatea de a alege tapetul.

Personajele din povești, mașinile și desenele copilărești cu siguranță nu sunt potrivite. Dacă doriți, puteți decora pereții cu imagini cu personajele preferate de film sau cu tapet cu tematică științifică. Și dacă băiatul iubește minimalismul, atunci teme simple precum formele geometrice, dungi verticale sau cu vegetație vor fi potrivite.

Atunci când alegeți tapet pentru copii, trebuie să vă decideți și asupra gamei de culori. Copiii mici vor adora culorile aprinse (albastru, violet, verde aprins, galben, roșu), în timp ce băieților mai mari le va place albastrul, gri, alb, verde, maro și chiar negru.

Din ce material ar trebui să fie făcut tapetul pentru camera băiatului

Materialul tapetului nu este mai puțin important decât culoarea și modelul. Deoarece copiilor mici le place foarte mult să deseneze pe pereți și să îi atingă cu mâinile murdare, cel mai bine este să vă concentrați pe opțiunile lavabile. Acestea includ tapetul de vinil, care se curăță ușor cu un burete umed. Costă puțin mai mult, dar camera va arăta întotdeauna îngrijită.

Tapetul pentru un băiat de școală sau adolescent poate fi din hârtie. Acesta este cel mai popular și un produs relativ ieftin. Pe site-ul Uwalls.ro, puteți găsi oricare dintre opțiunile enumerate. Tapetul poate schimba drastic aspectul unei camere, așa că alegeți-l cu grijă.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică