video revolta nevoiașilor la săliște - primăria termină programul și nu au luat toți ajutorul de lemne

Zeci de persoane așteptau în această dimineață (vineri, 23 decembrie) în fața Primăriei din Săliște să ia ajutorul pentru lemne. Șansele ca toți să primească ajutorul astăzi sunt mici, pentru că angajații primăriei termină programul la ora 14:00.

Peste cincizeci de persoane au așteptat vineri dimineața în frig, în fața primăriei din Săliște, pentru a lua ajutorul de încălzire. Mulți au venit chiar de la ora 6 dimineața, însă în ciuda acestui efort e posibil să trebuiască să revină săptămâna viitoare ca să-și ia banii.

„Dăm ajutoare pentru lemne până la ora 14:00. Trebuie să păstrăm ordine, nu îi putem lăsa să intre toți în același timp. Dăm cât putem, și rugămintea pe care le-am transmis-o prin intermediul Poliției Locale este să păstreze ordinea. Dăm cât putem astăzi și restul săptămâna viitoare, începând de marți, 27 decembrie. Astăzi la ora 14:00 se închide programul”, spune primarul din Săliște, Horațiu Dumitru Răcuciu.

video revolta nevoiașilor la săliște - primăria termină programul și nu au luat toți ajutorul de lemne

„Nu vor să ne mai dea banii la niciunul. Ne spun că s-au blocat programele. Ne zic să venim săptămâna viitoare”, ne-a spus Mădălin, unul din locuitorii din Săliște care au stat la coadă. Acesta declară că au fost și ”norocoși” care s-au băgat în fața tuturor și au reușit să ia ajutorul până la ora 13:00.

Ajutoarele pentru încălzire se acordă persoanelor care obțin un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure, și se distribuie prin Primării. „Pentru cele cinci luni de sezonul rece, noiembrie-martie, la nivelul județului Sibiu, au fost solicitate credite de la bugetul de stat cu titlu de ajutor pentru încălzirea locuinței cu combustibili solizi – lemne – sau petrolieri pentru un număr mediu de 13.189 beneficiari, în sumă totală de peste 15.430.000 lei și suplimentul pentru combustibili solizi și petrolieri pentru luna noiembrie 2022, pentru un număr mediu de aproximativ 12.780 beneficiari, în sumă de 264.380 lei”, potrivit Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Sibiu (AJPIS).

Ultima oră

Comentariul meu