Problemele de la Stadionul Municipal - Vizibilitate proastă din tribuna oficială - Gazonul ar urma să fie schimbat

Stadionul Municipal este considerat a fi „bijuteria” Sibiului, iar asta datorită banilor care au fost investiți, dar și fiindcă este o mândrie pentru sibieni. Echipa favorită poate juca în sfârșit meciurile „acasă”, se pot organiza aici festivaluri și concerte, sportivii se pot antrena în sălile de atletism și de box, iar pista de alergare poate fi folosită de orice sibian. Chiar dacă investiția realizată este impresionantă, iar constructorul a realizat fiecare detaliu „ca la carte”, au fost sesizate și câteva probleme. Gazonul nu este tocmai cel mai bun, potrivit antrenorului FC Hermannstadt, care a sesizat acest aspect imediat după primul meci, iar vizibilitatea este redusă atât din tribuna oficială, cât și de la masa presei. 

Stadionul Municipal Sibiu a fost inaugurat în 10 decembrie cu meciul dintre FC Hermannstadt și Farul Constanța, când sibienii au putut urmări o partidă istorică într-o seară memorabilă. Echipa de suflet a orașului a bătut Farul cu 4-0. Stadionul a fost plin ochi, iar asta denotă faptul că oamenii au așteptat cu nerăbdare ca investiția să fie finalizată. 

VIDEO și FOTO de la primul meci de pe stadionul Municipal

Măldărășanu: „Gazonul este foarte rău”. Primăria: „Corespunde standardelor”

Modernizarea Stadionului Municipal Sibiu a costat 28,5 milioane de euro, iar lucrările au fost realizate între septembrie 2020 și decembrie 2022. Gazonul însă „suferea” încă dinaintea meciului inaugural. 

Suprafața de joc nu a făcut obiectul contractului de modernizare, el fiind reamenajat în anul 2019. În perioada în care pe arenă au avut loc lucrări, el a fost protejat și întreținut de personalul Serviciului Baze Sportive și de Agrement prin lucrări periodice, monitorizare și analize de laborator. Chiar și așa, tehnicianul FC Hermannstadt a susținut, după duelul din Superligă dintre Hermannstadt și Farul din 10 decembrie, că gazonul este „foarte rău”. 

Problemele de la Stadionul Municipal - Vizibilitate proastă din tribuna oficială - Gazonul ar urma să fie schimbat
Sursa: Captură video FCH TV

„Eu spun lucrurilor pe nume. Gazonul este foarte rău! E o problemă dacă nu știi să ai grijă de el. Nu poate avea oricine grijă de un gazon, trebuie să te pricepi. A apărut o boală, este o problemă interminabilă. Noi nu ne-am antrenat pe el în ultimele două luni. Ne-am antrenat prima dată acolo cu o zi înaintea meciului cu Farul, am vrut să avem niște repere. Nu putem spune că am jucat acasă, noi nu ne antrenăm pe acest teren. Știu că se fac eforturi ca el să fie la înălțime. Dar și dacă va fi schimbat la un moment dat, și dacă pun hibrid… problema este a celor care trebuie să aibă grijă de el”, a punctat Măldărășanu la Pro Arena. 

Reprezentanții primăriei Sibiu l-au contrazis și au venit cu argumente. Stadionul a fost verificat și corespunde standardelor FRF. Însă, dacă va fi nevoie, gazonul ar putea fi schimbat în viitor. „Gazonul Stadionului nu a făcut obiectul contractului de modernizare, dat fiind faptul că acesta a fost reamenajat recent, în 2019, fiind dotat cu sisteme de irigații, drenaj și degivrare. Acesta a fost protejat pe perioada șantierului și este întreținut de personalul Serviciului Baze Sportive si de Agrement prin lucrări periodice și monitorizare, inclusiv prin analize de laborator. Acest teren corespunde standardelor FRF, un aspect confirmat în vizita pentru omologarea Stadionului de la începutul lunii decembrie efectuată de responsabilii acestui for. Precizăm că gazonul este îngrijit și prin tratamente fitosanitare și lucrări de fertilizare, tocmai pentru a se păstra starea gazonului la parametri buni. Atunci când se va constata necesitatea înlocuirii gazonului, Primăria Sibiu este pregătită să efectueze această lucrare”, spun cei de la primăria Sibiu. 

Problemele de la Stadionul Municipal - Vizibilitate proastă din tribuna oficială - Gazonul ar urma să fie schimbat

Surse de încredere din primărie spun că gazonul va fi schimbat cel mai probabil în primăvara anului viitor, dacă situația o va impune și actuala suprafață de joc nu va putea fi reparată. Aceleași surse spun că au avut loc discuții cu constructorul, care nu este vinovat de problemele sesizate, fiindcă el a respectat întocmai proiectul.

Vă reamintim că, în luna martie, echipa de juniori a României va evolua împotriva echipei de juniori a Germaniei. Rămâne de văzut dacă până atunci gazonul va fi schimbat. 

Vizibilitate redusă din tribuna oficială și de la masa presei

Un alt aspect care a fost sesizat imediat după primul meci de pe stadion a fost vizibilitatea redusă atât din tribuna oficială, cât și de la masa presei. Meciul nu putea fi urmărit de pe scaun, oamenii fiind nevoiți să se ridice în picioare pentru a vedea întregul teren de joc. 

În tribuna oficială, în zona VIP, au fost prezente personalitățile Sibiului. Primarul orașului, Astrid Fodor, viceprimarul Corina Bokor, consilierul și administratorul județului, Adrian Bibu, prefectul județului, Mircea Crețu, deputatul Raluca Turcan, președintele Inter Sibiu, Teodor Birț sunt câțiva dintre cei care s-au aflat în tribuna oficială. Pe lângă ei s-au mai aflat și alții în zona VIP, care s-au plâns că nu au putut urmări meciul stând pe scaun, iar asta din cauza unui plexiglas care obtura vizibilitatea. La fazele importante, și nu numai, au fost nevoiți să se ridice în picioare.

Problemele de la Stadionul Municipal - Vizibilitate proastă din tribuna oficială - Gazonul ar urma să fie schimbat

De asemenea, jurnaliștii aflați la masa presei au urmărit cu dificultate meciul din 10 decembrie, din cauza poziționării și înălțimii balustradei. Acestora le-a fost aproape imposibil să scrie, spre exemplu, și să urmărească meciul simultan.

Problemele de la Stadionul Municipal - Vizibilitate proastă din tribuna oficială - Gazonul ar urma să fie schimbat
Masa presei

Vă reamintim că noul stadion al Sibiului este dotat cu vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sală de forță, cu o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare, cu o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii, cu o sală de box, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. De asemenea, există două tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m și o nocturnă asigurată de proiectoare echipate cu lămpi cu LED.

Ultima oră

Un răspuns la “Problemele de la Stadionul Municipal – Vizibilitate proastă din tribuna oficială – Gazonul ar urma să fie schimbat”