hoțul de papuci din ștrand, identificat și cercetat penal de poliție - bărbatul este din cristian

Hoțul care a furat miercuri noaptea dintr-un bloc din Ștrand mai multe perechi de adidași și de ghete de iarnă lăsate la intrarea în apartamente, a fost prins de polițiștii sibieni, vineri, în 23 decembrie.

Poliția Sibiu i-a deschis dosar de cercetare penală bărbatului de 45 de ani, din localitatea Cristian. Încălțămintea furată a fost recuperată în totalitate. Valoare prejudiciului este de 2.000 lei.

„La data de 22 decembrie a.c., prin plângere scrisă, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au fost sesizați cu privire la faptul că la data de 21 decembrie a.c., în jurul orei 04:00, o persoană necunoscută a sustras mai multe articole de încălțăminte dintr-un bloc de pe raza municipiului Sibiu”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.

”În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, valoarea prejudiciului creat fiind estimată la suma de 2.000 de lei. În urma activităților specifice desfășurate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Sibiu, la data de 23 decembrie polițiștii sibieni au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea faptei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din localitatea Cristian, județul Sibiu.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. Cercetările sunt continuate la nivelul Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu”, precizează Welter.

Sfaturi din partea polițiștilor sibieni

IPJ Sibiu ne sfătuiește să fim precauți ca să nu ajungem victime ale acestui gen de furt. Polițiștii recomandă, printre altele, instalarea unei camere video, închiderea ușilor și a ferestrelor. „Pentru a nu deveni victimă a acestui gen de furturi, este important să reținem faptul că un hoț va căuta întotdeauna o locuință sau un imobil în care poate pătrunde cu ușurință. Casele sau apartamentele cu geamuri lăsate deschise la parter, sau cu uși descuiate, atrag de multe ori interesul celor certați cu legea. Astfel, asigurați-vă că toate căile de acces în imobil și/sau locuința dumneavoastră sunt închise și încuiate, chiar dacă vă aflați în interior. Instalați un sistem de supraveghere video, însoțit de senzori de mișcare și fixați camerele în așa fel încât toate punctele vulnerabile ale imobilului să fie acoperite”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

”Nu postați pe rețelele de socializare informații cu privire la bunurile de valoare pe care le dețineți, dar nici cu privire la faptul că, din diverse motive, personale sau profesionale, lipsiți de acasă o perioadă de timp mai scurtă sau mai lungă. Rugați un vecin sau un alt apropiat să supravegheze locuința în lipsa dumneavoastră, cu atenție la căile de acces, la zgomotele neobișnuite din imobil, precum și la persoanele străine care pătrund în bloc sau în curtea comună, după caz”, mai adaugă reprezentanții IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu