profesoara din china, găsită fără suflare în ștrand, a decedat din cauze medicale - locuia în sibiu de 12 ani
Sursa: Facebook

Caiyue Li, profesoara din China, găsită fără suflare într-un apartament din municipiul Sibiu, ar fi decedat din cauze medicale. Oamenii legii nu a suspiciuni de omor, dar nu iau în calcul nici ipoteză că s-ar fi sinucis. Femeia avea 35 de ani, locuia în România de 12 ani și îi învăța pe tinerii din orașul de pe Cibin limba chineză. 

Femeia a fost găsit duminică seara în apartamentul în care locuia din cartierul Ștrand. Cel care a dat alarma este un bărbat, care a găsit-o decedată pe pat. La scurt timp, la fața locului au ajuns polițiștii și medicii legiști. „A fost identificată în imobil o persoană de sex feminin, în vârstă de 35 de ani, cetățean străin. În urma verificărilor efectuate și a concluziilor medicului legist s-a stabilit că nu există suspiciuni de omor”, a transmis, miercuri, Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit surselor Ora de Sibiu, oamenii legii nu iau în calcul nici ipoteza că s-ar fi sinucis. Tânăra de 35 de ani a murit din cauze medicale. Polițiștii Biroului Investigații Criminale au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Profesoară la Institutul Confucius

Un sibian a povestit, pe Facebook, la aflarea veștii că Caiyue Li a decedat, cum anume a cunoscut-o. Aceasta s-a mutat din Beijing în Sibiu în urmă cu mai bine de zece ani, iar de atunci îi învăța pe copiii și tinerii sibieni limba și cultura chineză. Ea era profesoară la Institutul Confucius.

„Acum 12 ani am avut plăcerea sa fiu activ implicat la Sibiu în deschiderea primului Institut Confucius din Romania. O parte din acea muncă de voluntariat (…) a însemnat să ajut 12 tinere profesoare din China să se acomodeze la cultura și realitățile cu bune și rele ale unei Românii unde veneau să predea gratuit limba și cultura chineză. Astăzi am aflat că una dintre aceste prietene pe care atunci le-am purtat prin locuri de la Wien Cafe sau cluburi, la Mănăstirea Putna sau Peștera Muierii, ori care m-au ajutat să organizăm evenimente chineze la cel mai înalt nivel în FITS ori la Muzeul Astra ne-a părăsit prea devreme. Caiyue Li preda în continuare la Sibiu, rămânând fidelă unui oraș care sper că a primit-o și apreciat-o pentru șansa pe care atât de mulți copii și tineri sibieni au avut-o de a învăța, gratuit, la ei în oraș, o cultură și o limbă atât de importantă în viitor”, a scris Alin G. Patru pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu