coafura ideală pentru petrecerea de revelion - în trend sunt împletiturile - sfaturi de la cei mai buni hairstylisti din sibiu
Sursa foto: Facebook/ MOD Hairdressers

Îngrijirea părului și trendurile pentru coafura de Revelion sunt unele dintre cele mai discutate subiecte în această perioadă. Se mai poartă cenușiul? Care sunt coafurile ideale pentru noaptea dintre ani, când toată lumea vrea să arate ca „scoasă din cutie”? Am cerut părerea mai multor hairstiliști din Sibiu în legătură cu aceste întrebări.

Cu toate că noaptea de Revelion ne trimite cu gândul la paiete și sclipici, la modă sunt acum coafurile simpliste. Cele complexe sunt de domeniul trecutului, la fel ca vopsitul părului în nuanțe de gri sau perlele lipite de păr care au făcut furori în 2022. Sibiencele nu se mai vopsesc în culori care necesită o întreținere o dată pe lună, ci aleg culori „nisipii”, naturale, ca să nu ajungă în fiecare lună la salon și să mai economisească bani. În schimb, cozile reprezintă una dintre cele mai la modă opțiuni pentru petrecerea de Anul Nou.

Paul Paralescu de la MOD Hairdressers spune că împletiturile sunt la modă pentru noaptea de Revelion. Acestea pot fi asortate cu o eșarfă sau o căciulă pentru un efect mai cochet.

coafura ideală pentru petrecerea de revelion - în trend sunt împletiturile - sfaturi de la cei mai buni hairstylisti din sibiu
Sursa foto: Facebook/ MOD Hairdressers

Îngrijirea părului iarna

Pentru ca părul să arate bine coafat, trebuie ca mai întâi să fie sănătos, iar pe timpul iernii el are cea mai mare nevoie de atenție. Din cauza frigului firul de păr se usucă, prin urmare uleiurile și măștile sunt recomandate în acest sezon. „Din cauza frigului de afară părul se deshidratează, însă depinde de firul de păr. Pentru fiecare tip de păr este o abordare individuală. Recomand măștile, balsamurile și șampoanele profesionale, și uleiuri pentru vârfuri, pentru că hrănesc firul mai mult decât cele pe care e găsim în comerț”, spune Olga Andrian.

coafura ideală pentru petrecerea de revelion - în trend sunt împletiturile - sfaturi de la cei mai buni hairstylisti din sibiu

Paul Paralescu consideră că trebuie să îi acordăm mai multă atenție părului în perioada iernii dacă vrem să-l menținem sănătos. „În perioada rece îngrijirea părului ne dă mai mult de lucru, din cauza frigului care are un efect negativ asupra scalpului și a firului de păr. Pentru evitarea părului uscat pe lungimi și vârfuri recomand folosirea unei măști bune de hidratare și a unui ulei de păr care se poate utiliza chiar zilnic, în funcție de textura firului. Întreținerea vârfurilor stimulează creșterea naturală a parului chiar cu doi-patru centimetri pe lună”, spune stilistul.

Referitor la produsele folosite în această perioadă a anului, Paul spune că trebuie utilizate cu o mai mare intensitate pentru a evita vârfurile uscate. „Produsele folosite pentru acesta perioada pot fi aceleași de pe parcursul anului doar cu recomandarea de a se potrivi problemelor existente și firului de par”, mai spune tânărul.

Pachete și oferte pentru Crăciun

Saloanele au început să facă programări pentru Revelion  încă de la începutul lunii decembrie. „Foarte importanți pentru noi sunt clienții fideli, și de aceea programările au fost realizate din timp pentru a evita situațiile nedorite. În privința prețurilor am reușit să nu le modificăm în această perioadă, chiar am pregătit câteva pachete cu oferte de produse profesionale pentru păr, special gândite pentru acesta perioada rece a anului și pentru a-l ajuta pe Moș Crăciun în alegere cadoului potrivit”.

La Olga Andrian o coafură pentru Revelion costă între 150 și 200 lei.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu