A cincea zi de căutări a tânărului dispărut pe Olt - Aproape 20 de scafandri și pompieri participă la operațiune

Căutarea bărbatului în vârstă de 37 de ani care a fost dat dispărut pe râul Olt săptămâna trecută a fost reluată pentru a cincea zi. Prietenul lui, care l-a însoțit vineri la pescuit, a fost găsit decedat.

Șapte scafandri din cadrul ISU Sibiu, ISU Brașov și ISU Mureș cu două bărci, precum și 11 pompieri militari ai ISU Sibiu continuă căutarea persoanei dispărute pe râul Olt. Reprezentanții ISU Sibiu spun că sunt mai mulți factori care îngreunează căutarea bărbatului – perimetrul mare de acțiune (15 km de curs de apă), temperatura scăzută a apei, curenții puternici și vizibilitatea redusă atât în apă, cât și la suprafață.

Doi sibieni, în vârstă de 37 și 42 de ani au plecat vineri la pescuit pe Olt în zona localităților Bradu – Scoreiu, iar de atunci au fost de negăsit. Soția unuia dintre ei a sunat la 112 pentru a semnala dispariția, iar oamenii legii au început căutările. Trupul bărbatului de 42 de ani a fost găsit sâmbătă, iar acum echipe de scafandri și pompieri îl caută pe cel de-al doilea pescar. 

„În prima zi de căutări pompierii sibieni au găsit în apă trupul neînsuflețit al unuia dintre bărbații căutați. Misiunile de căutare au continuat zilnic între orele 08:00-17:00, acestea fiind îngreunate de perimetrul mare de acțiune (aproximativ 15 km de curs de apă) și de temperatura apei, care este foarte scăzută – în prima parte a zilei o parte din apă fiind înghețată. Multitudinea de curenți existenți între cele două baraje, precum și vizibilitatea scăzută, atât în apă, din cauza vegetației existentă în zonă, precum și la suprafață, din cauza ceții, îngreunează considerabil această misiune.

La această oră acționează șapte scafandri din cadrul ISU Sibiu, ISU Brașov și ISU Mureș cu două bărci, precum și 11 pompieri militari ai ISU Sibiu”, a transmis Sg. maj. Andreea Ștefan.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu (AJVPS) a lansat luni un apel către toți pescarii din județul Sibiu care pot să contribuie la operațiunile de căutare a bărbatului care a dispărut săptămâna trecută pe râul Olt.

Ultima oră

Comentariul meu