video mare sărbătoare în argentina după sosirea echipei în țară - guvernul a declarat zi liberă

Naționala Argentinei va sărbători marți, la Buenos Aires, triumful de la Cupa Mondială la Obelisc, monumentul care este epicentrul tradițional al sărbătorilor sportive, a anunțat luni federația. Lionel Messi & Co au ajuns acasă din Qatar în primele ore ale dimineții de marți, după o escală la Roma.

După ce au învins Franța în finala palpitantă de duminică, jucătorii își vor petrece noaptea la complexul de antrenamente al naționalei din apropierea aeroportului Ezeiza, unde au sosit la Buenos Aires și unde mii de suporteri i-au întâmpinat în miez de noapte, relatează Mediafax.

Messi, marcator a două goluri în finală, a fost primul jucător care a ieșit din avion, ținând în mână Cupa Mondială, urmat imediat de antrenorul Lionel Scaloni.

Pe fuselajul avionului a fost inscripționată o fotografie a lui Messi cu cuvintele: “O echipă, o țară, un vis”.

Jucătorii au mers de la avion pe un covor roșu și au urcat într-un autobuz descoperit, în timp din difuzoare se auzea melodia “Muchachos” a trupei ska La Mosca, tema Cupei Mondiale pentru Argentina.

O recepție privată la un apartament VIP din aeroport a fost organizată pentru a-i întâmpina pe jucători.

YouTube video

Drumul lor spre baza de antrenamente a Federației Argentienie de Fotbal a fost aproape blocat de miile de fani, poliția argentiniană reușind cu greu să croiască drum printre aceștia.

Messi a fost și acum în centrul atenției, având permanent trofeul în brațe, la vedere, întâmpinat cu cântece și urale necontenite.

Componenții echipei Argentinei vor face un tur al centrului orașului Buenos Aires începând de marți la prânz, când milioane de oameni sunt așteptați pe străzi.

“Selecționata campioană mondială va pleca marți la prânz spre Obelisc pentru a sărbători titlul mondial alături de fani”, a precizat Federația Argentiniană de Fotbal (AFA) pe contul său oficial de Twitter.

Guvernul argentinian a declarat că ziua de marți va fi zi de sărbătoare pentru ca întreaga țară “să își poată exprima cea mai profundă bucurie pentru echipa națională”.

Doar băncile și instituțiile publice vor fi deschise până la amiază.

Ultima oră

Comentariul meu