Mii de controale în magazinele din Sibiu - DSV a retras tone de mâncare de pe rafturi - Cele mai multe erau expirate
Sursă foto: PortalSM

În anul 2022, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sibiu a realizat peste 1500 de controale. Mai mult de jumătate dintre acestea au fost dedicate produselor de origine animală.

În urma controalelor efectuate de DSVSA în acest an, 2,74 tone de produse alimentare de origine animală şi non-animală care nu erau adecvate consumului (erau expirate sau neidentificate, sau suferiseră modificări organoleptice) au fost retrase de pe rafturi, distruse sau puse sub sechestru. DSVSA precizează că cele mai multe controale – 972 – au fost dedicate produselor de origine animală.

Neregulile cel mai des întâlnite în cadrul controalelor au fost legate de depozitarea necorespunzătoare a alimentelor și de faptul că spațiile nu au fost întreținute igienic. Au fost constatate, de asemenea, nereguli în privința  transportului produselor alimentare cu mijloace de transport neautorizate sanitar veterinar, și a funcționării unităților fără obținerea documentului de înregistrare sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică