liberalii inițiază propriul proiect pentru baza „tursib” (c.p.)

„Am sperat ca Municipalitatea, preocupată de finanțarea construcției spațiilor pentru învățământul dual, să  clarifice  rapid problemele pe care le-am ridicat după  ședința trecută a Consiliului Local. Nu a făcut-o, motiv pentru care colegii mei au inițiat  acest proiect. Au făcut-o luând de bune declarațiile din presă conform cărora intenția este de a asigura teren pentru învățământul dual. Ei bine, dacă într-adevăr în acest scop se cumpăra terenul, mă aștept ca proiectul PNL care stipulează clar această destinație (și încă trei de interes public) să fie votat cu unanimitate”- se arata într-o postare a președintelui PNL Sibiu, Adrian Bibu.

Liberalii explică într-o postare pe Facebook: „Grupul PNL din Consiliul Local Sibiu a inițiat și depus astăzi un proiect de hotărâre privind aprobarea achiziționării de către Municipalitate a 27.266 mp din terenul fostei Baze Tursib. Acesta prevede, pe lângă achiziția la prețul stabilit de Comisia de negociere, destinația pe care o va avea terenul, respectiv construcția de spații pentru învățământul dual, extinderea Grădiniței nr.5 , construcția unei creșe precum și realizarea de terenuri multi-sport.

Consilierii liberali au cerut includerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de mâine sau convocarea unei noi ședințe extraordinare”.

Demersul liberalilor are în vedere, conform viceprimarului Alexandru Dumbravă, fost inspector școlar general, necesitatea construcției în zonă, cât mai rapid posibil, a unei creșe precum și cea a extinderii Grădiniței nr.5 și vine ca urmare a situației de săptămâna trecută din Consiliul Local Sibiu. Atunci, liberalii s-au abținut la vot  astfel că achiziția nu a putut fi aprobată. PNL a justificat abținerea argumentând  că o astfel de tranzacție, în valoare de peste 9 milioane de euro, trebuie să fie clară, la fel și destinația terenului achiziționat.

De asemenea, liberalii sibieni i-au convocat în ședința de mâine pe reprezentanții conducerii „Tursib” SA, respectiv pe directorul general și pe președintele Consiliului de Administrație, pentru a oferi explicații cu privire la destinația banilor proveniți din vânzarea fostei baze.

Ultima oră

Comentariul meu