boicot la sibiu - revoluționarii vor să împiedice autoritățile să depună coroane la monumentele dedicate revoluției

Două asociații ale revoluționarilor din 1989 din Sibiu vor să boicoteze evenimentul de depunere de coroane programat pentru joi, 22 decembrie, la monumentul din Piața Unirii și la cel din Cimitirul Municipal. Cele două asociații spun că vor să împiedice reprezentanții autorităților să depună coroane la cele două monumente dedicate eroilor de la Revoluție.

„Asociația Urmașilor Eroilor Martiri și Asociația Răniților Revoluției din Decembrie 1989 – Sibiu – vor organiza un Protest (Boicot) unde nu vom lăsa Autoritățile Locale să își desfășoare Ceremonia de depunere Coroane la cele două Monumente a Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 în data de 22.12.2022. orele 12.00 și 13.00”, transmit cele două asociații într-un comunicat de presă.

Mihaela Onișor, de la Asociația Urmașii Eroilor Martiri, este una dintre cei care vor protesta joi. „Nu există respect pentru eroi. Se sărbătorește o singură dată în luna decembrie, în cursul anului nimic. Nu se respectă absolut nimic din ceea ce ne-a oferit statul. În ultima perioadă am inițiat un proiect cu care ne tot amână. Sunt foarte mulți părinți de eroi care sunt bolnavi, sunt foarte mulți copii care nu pot să muncească. Nu mai avem tratamente gratuite, nu ni se mai recunoaște Legea 341/2004. Degeaba vii în decembrie și spui „vai, săracii eroi” când de fapt tu un an întreg nu faci nimic pentru ei. Nu vrem să fim bătaia de joc a statului român”, spune Onișor.

Comunicatul de presă arată că în ultimii 12 ani instituțiile statului român au decis ca Legea Recunoștinței pentru victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Legea 341/2004 să fie interpretată în sensul neaplicării ei, și cere respectarea drepturilor urmașilor eroilor martiri și ai răniților. ”Fără sacrificiul de sânge al eroilor martiri și răniților, România nu ar fi devenit un stat liber și democratic”, spune comunicatul, prin care cele două asociații cer, de asemenea, ”sprijinul clar al instituțiilor statului pentru aflarea tuturor criminalilor din Decembrie 1989 și pedepsirea acestora, pentru ca cei uciși să se poată odihni în pace.”

Ultima oră

Comentariul meu