onaniștii nu pot fi internați cu forța la psihiatrie - autoritățile sibiene caută soluții: „în america sunt castrați chimic”

Onanismul este o afecțiune psihiatrică, cu un impact grav asupra societății, dar care nu întrunește elementele pentru internarea cu forța în spitalele de psihiatrie. Singurii în măsură să acționeze în aceste cazuri sunt polițiștii, care îi pot sancționa pe cei prinși că își satisfac nevoile sexuale în spațiile publice. În municipiul Sibiu, au fost surprinse în fapt astfel de persoane, atât de către cetățeni, cât și de oameni ai legii, însă agenții de la Poliția Locală consideră că onanismul nu e „un fenomen” în orașul de pe Cibin.

În urmă cu mai bine de un an, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Sibiu înființa patru mari comisii prin intermediul cărora s-a dorit să se găsească soluții unor probleme de actualitate din județ. Printre acestea, s-a numărat și onanismul – catalogat atunci drept un „fenomen”. Membrii comisiilor s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta despre acest subiect și pentru a rezolva, într-un fel, problema. 

Poliția, singura care poate lua măsuri

La ultima ședință ATOP din acest an, a fost adus în discuție subiectul, fiind împărtășite și concluziile la care au ajuns membrii comisiei. Onanismul este, deci, o afecțiune psihiatrică, însă persoanele cu această tulburare nu pot fi internate fără voia lor la Psihiatrie. Singurii care pot interveni în astfel de cazuri sunt polițiștii. 

„Vă prezint concluziile care au rezultat în urma unei discuții susținute, cu domnul doctor Ciprian Băcilă, directorul medical al Spitalului de Psihiatrie. Onanismul este o tulburare de dinamică sexuală, o afecțiune psihiatrică, cu un impact grav asupra societății, dar nu întrunește elementele pentru internare nevoluntară. Internarea nevoluntară se pretează pentru anumite afecțiuni, dacă persoana prezintă un pericol pentru ea sau pentru ceilalți. O persoană cu această problemă nu poate fi lipsită de libertate prin internare nevoluntară și nici nu i se poate administra tratamentul împotriva voinței ei. În privința persoanelor care practică onanismul, cei care sunt în măsură să intervină, este concluzia domnului doctor, este poliția, care trebuie să îi depisteze”, a spus Livia Sava, reprezentant al comunității, membru în ATOP.

Sava a precizat că la dezbaterea despre onanism au participat și reprezentanții Poliției Locale Sibiu, care au transmis că știu care sunt zonele unde acționează, dar și care sunt persoanele care se masturbează în spațiile publice. „Concluzia dânșilor este că nu este chiar un fenomen (n.red: onanismul în Sibiu)”, a mai spus Livia Sava.

În Statele Unite ale Americii, onaniștii sunt denumiți „prădători sexuali”, conform Liviei Sava, care a transmis concluziile medicului Băcilă de la Spitalul de Psihiatrie. „Domnul doctor ne-a dat un exemplu de rezolvare a acestei probleme, un exemplu din Statele Unite al Americii, și anume unde cei care practică onanismul sunt denumiți prădători sexuali. Sancționarea este castrarea chimică a acestor persoane”, a spus aceasta. 

Onaniștii, surprinși în parcuri, pe stradă și în scări de bloc

Deseori, pe adresa redacției Ora de Sibiu, cititorii semnalează prezența onaniștilor în spațiile publice. Au fost surprinși în parcurile orașului, pe străzi aglomerate și chiar și în scări de bloc. Unii nu au rușine și continuă să se auto-satisfacă, deși observă că sunt priviți, pe când alții o iau la fugă, de teamă că vor fi dați pe mâna poliției. 

Biciclistul onanist din Sub Arini 

Timp de mai multe săptămâni, un onanist s-a plimbat nestingherit prin parcul Sub Arini din Sibiu. Acesta a fost surprins de mai multe persoane în timp ce își lăsa pantalonii în vine și începea să se masturbeze. Omul nu a fost niciodată deranjat de privirile trecătorilor ci, din contră, s-a lăsat și filmat. În luna aprilie a acestui an, Ora de Sibiu a publicat mai mult imagini cu acesta și astfel polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale au pornit pe urmele lui. Câteva zile mai târziu, acesta a fost prins în flagrant de oamenii legii. 

CITEȘTE ȘI: Individ surprins când se masturba în Parcul Sub Arini – „A venit spre mine”

onaniștii nu pot fi internați cu forța la psihiatrie - autoritățile sibiene caută soluții: „în america sunt castrați chimic”

În văzul lumii, în Vasile Aaron 

Tot în primăvară, la câteva zile distanță de cazul din Sub Arini, un alt onanist a fost surprins în cartierul Vasile Aaron, pe strada Semaforului, într-o zonă intens circulată. Individul nu a fost deloc rușinat de privirile persoanelor care treceau pe lângă el și nici nu s-a ascuns. El s-a așezat pe scările care fac legătura cu strada Muncel, și-a dat pantalonii jos și, de parcă nimeni nu era în jurul lui, a început să se masturbeze. 

CITEȘTE ȘI: Încă un individ surprins când se auto-satisface, în cartierul Vasile Aaron

onaniștii nu pot fi internați cu forța la psihiatrie - autoritățile sibiene caută soluții: „în america sunt castrați chimic”

Cu pantalonii în vine în scara blocului 

În vara acestui an, alt bărbat a fost surprins masturbându-se. De această dată, individul în cauză și-a dat pantalonii jos la intrarea într-un bloc din cartierul Turnișor. O femeie l-a surprins, l-a fotografiat și a anunțat poliția. Când a văzut-o, bărbatul s-a speriat și a luat-o la fugă, iar în acea zi nu a mai fost prins de oamenii legii. Sibienii care locuiesc în zona respectivă s-au arătat îngrijorați la acea vreme. „E o zonă plină de copii”, spuneau aceștia. 

onaniștii nu pot fi internați cu forța la psihiatrie - autoritățile sibiene caută soluții: „în america sunt castrați chimic”

CITEȘTE ȘI: Bărbat surprins când se masturba la scara unui bloc din Turnișor – „E o zonă plină de copii”

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Dar de ce naiba nu te interesezi de veridicitatea informațiilor Madalino! Ai chiulit de la curs? Cum sa te castreze chimic pt onanism? Nu mai scrieți prostii naziste că nu va face mai superiori.