”Oaze” de umbră pentru călătorii mocăniței - Tei și platani plantați în gările din Hosman și Cornățel
Reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței au găsit soluția problemei cu care s-au confruntat în fiecare vară – aceea a lipsei unui loc umbrit atât în gara din Cornățel, cât și în cea din Hosman. Ca să le poată oferi călătorilor o oază de umbră, ei au plantat patru tei aurii în Cornățel și un platan în Hosman.
Umbra copacilor lipsea cu desăvârșire în cele două gări de pe traseul mocăniței, călătorii fiind nevoiți să aștepte vara în soare. Asociaţia „Cu verdele-n SUS”, împreună cu Asociația ”Prietenii Mocăniței” au plantat patru copaci, care vor oferi în anii care umbra necesară astfel încât sibienii și turiștii să nu mai fie nevoiți să aștepte mocănița sub razele arzătoare ale soarelui.
„Am mai plantat noi niște copaci, tot tei aurii, dar mai micuți, în gara Cornățel, în 2014-2015 și nu au rezistat că erau prea mici. Acum i-am pus pe aceștia mult mai mari ca să nu mai fie probleme. Urmează să îi și protejăm cu niște pari, cum se face în Sibiu. Sperăm să reziste aceștia, iar în gară în Cornățel ar prinde bine încă doi. Vara nu e umbră nici în gara din Cornățel, nici în gara din Hosman. Avem nevoie de umbră, toți turiștii o caută pe unde pot, așa că e nevoie de copaci. În Cornățel au fost doi brazi imenși care țineau umbră, dar i-a tăiat primăria fiind că atunci când bătea vântul amenințau să cadă”, spune Mihai Boltor de la Asociația Prietenii Mocăniței.
”Oaze” de umbră pentru călătorii mocăniței - Tei și platani plantați în gările din Hosman și Cornățel ”Oaze” de umbră pentru călătorii mocăniței - Tei și platani plantați în gările din Hosman și Cornățel
„Dacă ați fost pe la noi vara, cu siguranță ați dus lipsa unui loc umbrit, atât în gara Cornățel, cât și în Hosman. Avem nevoie de copaci în gări, ca să ne putem bucura și de așteptarea mocăniței, nu doar de plimbarea în sine, dar întreținerea liniei și a trenului sunt întotdeauna mai importante, așa că plantarea nu ajungea niciodată în capul listei de priorități. Noroc cu prietenii de la Cu verdele-n SUS, care s-au și ne-au mobilizat ieri pentru plantarea a patru tei aurii în gara Cornățel și a unui platan în gara Hosman, toți de dimensiuni considerabile! Deși vremea nu a fost chiar ideală, sperăm că le-a plăcut atât plantarea, cât și plimbarea cu ciclo-drezina, cu trenul și experiența din cabina locomotivei. Nouă ne-a plăcut mult compania lor, iar umbra acestor pomi va fi cu siguranță apreciată de turiști, dar și de voluntarii mocăniței, la vară” a transmis asociația pe pagina de Facebook.
”Prietenii Mocăniței” au făcut săptămânile trecute reparații la calea ferată de pe Valea Hârtibaciului. Citește și: Mocănița se pregătește pentru un nou sezon – Se fac lucrări de întreținere

Ultima oră

Comentariul meu