limită de viteză de 120 km/h pe cea mai nouă autostradă din sibiu - pe viaductul de la tălmaciu va fi redusă la 80 km/h

Deși limita de viteză pe autostrăzile din România este de 130 de km/h, noul lot al autostrăzii dintre Sibiu și Pitești are o limită de viteză inferioară, de numai 120 de km/h. Decizia a fost luată din cauza fenomenelor meteo extreme ce pot avea loc în acea zonă. Pe viaductul de la Tălmaciu aceasta ar putea să scadă la 80 de kilometri pe oră. Motivul? Mai tot timpul bate vântul destul de tare.

Limita de viteză de pe primul lot al autostrăzii ce unește Sibiul de Boița este mai mică cu 10 km/h decât viteza maximă admisă, iar pe alocuri aceasta scade datorită riscurilor care pot fi întâmpinate de șoferi. „Acolo este o zonă dificilă din punctul acesta de vedere, sunt și tot felul de fenomene meteorologice imprevizibile, iar atunci viteza de proiectare a fost de 120km/h și chiar pe alocuri mai puțin. Există foarte multe sectoare de autostrăzi unde viteza este mai mică, mai ales în zona nodurilor mai importante sau unde sunt curbe mai strânse” a explicat pentru Ora de Sibiu, Robert Elekes de la DRDP Brașov.

Citește și: VIDEO A fost inaugurată autostrada Sibiu – Boița. Fără niciun ministru la deschidere – Cum arată cei 13 kilometri puși joi în circulație

Vântul dă bătăi de cap șoferilor

O nouă măsură ar putea fi luată iarna aceasta în legătură cu viaductul din zona Tălmaciu, acolo unde pentru siguranța participanților la trafic, viteza va fi cel mai probabil redusă la 80 de km/h. „Încă se discută despre cum vor fi luate măsuri mai ales în zona viaductului, unde s-ar putea să introducem o limită de 80 de km/h. Acolo bate vântul foarte tare, lucru ce în cazul tirurilor este chiar relevant. Sunt precipitații foarte multe, există risc de polei, iar de aceea e nevoie ca această măsură să fie luată” a mai spus Robert Elekes, pentru Ora de Sibiu.

limită de viteză de 120 km/h pe cea mai nouă autostradă din sibiu - pe viaductul de la tălmaciu va fi redusă la 80 km/h

Primul lot al autostrăzii Sibiu-Boița a fost dat inaugurat în data de 15 decembrie și are o lungime de 13 km.

 

Ultima oră

Comentariul meu