ce mai fură hoții din sibiu - indicatoare rutiere pe care le duc la fier vechi 
foto: arhivă

Un fenomen ia amploare în județul Sibiu. Hoții fură indicatoarele rutiere de pe drumurile județene, după care le duc la fier vechi. Situația a fost discutată în cadrul ședinței ATOP de vineri, unde reprezentanții instituțiilor sibiene au precizat că vor căuta soluții pentru a eradica problema. 

Președintele ATOP, Gheorghe Sterp-Vingărzan, este cel care a adus în discuție problema furturilor de pe drumurile județene. „Am primit o sesizare din partea Consiliului Județean, sunt tot mai multe cazuri în care se fură la propriu semnele de circulație de pe drumurile județene și sunt valorificate la fier vechi. Ținând cont că toate instituțiile abilitate sunt aici, vă întreb, cum am putea eradica acest fenomen?”, a întrebat Gheorghe Sterp-Vingărzan, președintele ATOP, în cadrul ședinței de vineri. 

Autoritățile sunt de părere că cea mai bună variantă pentru a eradica acest fenomen ar fi o colaborare cu centrele care colectează fier vechi. Administratorii acestora ar putea anunța instituțiile abilitate atunci când o persoană vine să valorifice un indicator rutier. Deocamdată însă nu există o situație a acestor furturi. „Nu vă pot răspunde dacă sunt sesizări, fiindcă este vorba despre tot județul, iar sesizările se fac la subunitățile de poliție. Putem centraliza situația, iar când o avem putem lua o măsură de prevenire, iar apoi una de combatere. Însă mai poate exista posibilitatea de sustragere din județul Sibiu și valorificare în alt județ pentru a nu fi prinsă urma lor”, a spus Bogdan Nicolae Malea, reprezentant al Corpului Național al Polițiștilor.

Membrii ATOP au stabilit că vor începe să caute soluții de anul viitor și vor lua legătura și cu patronii centrelor de colectare fier vechi din județ. „Propun să vedem unde sunt probleme cu dispariția semnelor de circulație, să le cerem administratorilor de drumuri. Vom trimite o adresă către aceștia, iar apoi dacă stă în puterea noastră, vom face o sesizare către IPJ Sibiu. Ulterior putem demara acțiunea către centrele de colectare. După sărbători, după anul nou, din ianuarie, vom face adresa”, a mai spus Sterp-Vingărzan, șeful ATOP. 

Ultima oră

Comentariul meu