karim benzema s-a recuperat și ar putea juca în finala cupei mondiale din qatar
foto Getty Images

Karim Benzema, vedeta lui Real Madrid, s-a recuperat după o accidentare la coapsă și ar putea zbura înapoi în Qatar pentru a se alătura echipei Franței înaintea finalei Cupei Mondiale împotriva Argentinei, duminică, susțin cei de la The Mirror.

Benzema a fost scos din lotul de la Cupa Mondială după ce s-a accidentat la coapsă la antrenamentul din Qatar, în ajunul turneului. El a zburat înapoi acasă, la Madrid, pentru a începe să lucreze la recuperare, iar acesta părea să fie sfârșitul șanselor sale de a juca în turneu, relatează Mediafax.

Ruptura musculară a jucătorului de 34 de ani a primit un termen de vindecare de trei săptămâni. El s-a alăturat unor jucători precum Paul Pogba, Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe, N’Golo Kante și Christopher Nkunku, care au ratat turneul tot din cauza accidentărilor.

„Nu am renunțat niciodată în viața mea, dar în această seară trebuie să mă gândesc la echipă, așa cum am făcut-o întotdeauna”, a scris el pe Instagram la momentul respectiv. „Așa că rațiunea îmi spune să-mi las locul cuiva care poate ajuta echipa noastră să aibă o mare Cupă Mondială”.

Cu toate acestea, selecționerul Didier Deschamps a ales să nu-l înlocuiască pe Benzema în ajunul primului meci al Franței împotriva Australiei. În schimb, el a lucrat cu 25 de jucători în Qatar, în loc de 26, și i-a dus pe Les Bleus în finală, în urma victoriei cu 2-0 în fața Marocului, miercuri seara.

Benzema rămâne pe lista oficială a FIFA pentru Cupa Mondială. După sesiuni de recuperare și o vacanță, câștigătorul Balonului de Aur a revenit la antrenamentele complete cu Real Madrid și, potrivit Mundo Deportivo, ar putea reveni în Qatar înainte de finală.

Real i-ar fi dat permisiunea lui Benzema în acest sens, iar mingea este acum în terenul lui Deschamps. Întrebat de reporteri despre această posibilitate după victoria din Maroc, selecționerul Franței nu a dat un răspuns. „Aș prefera să trec la următoarea întrebare”, a spus el.

Benzema are 37 de goluri în 97 de selecții pentru Franța și a fost cel mai bun marcator al Les Bleus la Cupa Mondială din 2014. Cu toate acestea, el nu a jucat la Cupa Mondială din 2018 din Rusia, deoarece a fost încă exilat din echipă pentru implicarea sa într-un scandal cu conotații sexuale, pentru care a primit un an de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro pentru complicitate la tentativă de șantaj.

Olivier Giroud a condus linia de start a Franței în absența lui Benzema, marcând patru goluri în cinci apariții în Qatar. Fostul atacant al lui Arsenal, în vârstă de 36 de ani, l-a depășit pe Thierry Henry și a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile al țării sale.

Este probabil ca el să joace alături de Kylian Mbappe, Ousmane Dembele și Antoine Griezmann și duminică.

Împotriva Marocului, Deschamps a apelat la Marcus Thuram și Randal Kolo Muani de pe banca de rezerve în a doua repriză. Thuram, de la Borussia Monchengladbach, a intrat în locul lui Giroud, dar a jucat pe partea stângă, înainte ca Muani, de la Eintracht Frankfurt, să intre în locul lui Dembele pe partea dreaptă și să înscrie al doilea gol care a decis meciul.

Ultima oră

Comentariul meu