aeroportul sibiu așteaptă revenirea ryan air pe viitor - „un nivel și mai scăzut al discount-urilor aplicabile nu se justifică”

Compania Ryanair a renunțat la toate cu zborurile din Sibiu. Cursele spre Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP și – Liverpool care deja erau suspendate și Treviso, Bruxelles CRL, Dublin, Viena nu vor mai avea loc de la sfârșitul lunii martie. Motivul renunțării la aceste zboruri este lipsa unei scheme de stimulare pe termen lung, conform purtătorului de cuvânt al Aeroportului Internațional Sibiu.

„Ca urmare a declarației oficiale acordată de către reprezentanții RyanAir pentru publicația de profil Boardingpass în cursul zilei de ieri, operațiunile acestora de la Sibiu vor fi suspendate începând cu sezonul de vară 2023 din cauza lipsei unor scheme de stimulare pe termen lung. Cu toate că Aeroportul Internațional Sibiu împreună cu Consiliul Județean Sibiu au întreprins demersuri și au aprobat o Politică comercială care să permită și să asigure operatorii aerieni de faptul că aeroportul Sibiu este un partener și conștientizează riscul de suspendare în primii ani de operare a unei rute, respectiv până la maturitatea rutei, decizia companiei aeriene a fost cea menționată anterior”, transmite purtătorul de cuvânt al Aeroportului Sibiu.

Citește și: Ryanair renunță la toate cursele aeriene din Sibiu – O parte din ele le mută la Cluj

„Eforturile noastre vor continua”

Reprezentanții Aeroportului Sibiu susțin că au făcut tot ce au putut pentru dezvoltarea rețelei de rute. De asemenea, speră ca prin intermediul altor operatori aerieni rutele ce vor fi închise să fie din nou disponibile.

„Politica comercială prevede o serie de scheme de stimulare complementare care permit susținere atât pe termen scurt și mediu (schemă de stimulare în vederea deschiderii de noi rute), cât și pe termen lung (schemă de stimulare pentru creștere de capacitate). Prezența RyanAir la Sibiu a demonstrat că acest instrument este eficient, însă din raționamente economice un nivel și mai scăzut al discount-urilor aplicabile nu se justifică. Eforturile noastre vor continua și încercăm ca prin intermediul altor operatori aerieni rutele ce vor fi închise să fie din nou disponibile. Mai mult, precizăm faptul că la nivelul regiei s-a făcut uz de toate instrumentele naționale și europene disponibile pentru o dezvoltare a rețelei de rute (ajutor de stat, politică comercială etc). RyanAir va fi în continuare un potențial partener în atenția noastră, relațiile comerciale cu acesta nu vor fi neglijate. Sperăm ca la un anumit moment să fie identificat un alt element comun care să determine reluarea de operațiuni de la Sibiu”, adaugă reprezentanții.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu