Absurd - Rășinărenii nevoiți să meargă la Sibiu ca să ia autobuzul de Păltiniș - Tursib susține că are voie să facă transport doar în oraș, dar are stații și în Șelimbăr
Sursa foto: Facebook/Tursib

De aproximativ două luni, autobuzul Tursib care circulă pe traseul 22 nu mai oprește în Rășinari pentru că „are dreptul să execute transport local exclusiv pe raza municipiului Sibiu”. În schimb, autobuzul de pe traseul 15 circulă pe raza comunei Șelimbăr.

Atât rășinărenii, cât și turiștii sunt afectați de decizia Tursib-ului ca autobuzele liniei 22 -Sibiu-Păltiniș – să nu mai oprească în Rășinari. Locuitorii comunei trebuie să vină până la Sibiu și să ia de aici autobuzul ca să ajungă la Păltiniș, unde lucrează mulți dintre ei, iar turiștii care vizitează comuna învecinată Sibiului trebuie să se întoarcă și ei în oraș dacă vor să urce și la Păltiniș. Acest lucru se întâmplă din cauză că stația din Rășinari nu este inclusă ȋn planul de transport al liniei 22, pe care Tursib o consideră ”traseu turistic”.

În același timp, sibienii merg de ani buni la mall-ul din Șelimbăr cu autobuzul Tursib care circulă pe traseul 15. Atât Șelimbăr, cât și Rășinari au același statut – sunt comune care nu aparțin de municipiul Sibiu.

Reprezentanții Tursib îndeamnă rășinărenii care vor să beneficieze de transport public până la Păltiniș să se adreseze pentru rezolvarea acestei situații Primăriei Răşinari. „Conform Hotărârii Consiliului Local numărul 127/2019 privind aprobarea Contractului de Delegare a gestiunii Serviciului de transport public de persoane ȋn Municipiul Sibiu, Tursib SA are dreptul să execute transport local exclusiv pe raza Municipiului Sibiu. Staţiile cuprinse ȋn planul de transport pentru traseul turistic Sibiu – Păltiniş sunt: Păltiniş 1 urcare, Păltiniş 2 urcare, Păltiniş 3 urcare, Pătiniş 1 coborâre, Păltiniş 2 coborâre, Păltiniş 3 coborâre. Referitor la transportul pe raza comunei Răşinari, aceasta execută propriul transport public, fapt pentru care ȋn privinţa transportului public rugăm toţi solicitantii să se adreseze Primăriei Răşinari”, transmit reprezentații Tursib.

Citește și: Autobuzul spre Păltiniș nu mai transportă rășinăreni – Primarul Rășinariului: ”Nu mi se pare normal!” – Tursib se disculpă

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu