Măcelul din parcarea mall-ului din Șelimbăr - Trei bătăuși condamnați la închisoare pentru tentativă de omor

Un adevărat măcel a avut loc, în toamna anului trecut, în parcarea mall-ului din Șelimbăr. Peste douăzeci de persoane s-au bătut, și-au împărțit pumni, s-au tăiat cu cuțite și au distrus mașini cu bâte. Răfuiala a izbucnit pe fondul unui conflict mai vechi și, se pare că, toți cei implicați se cunoșteau. Oamenii legii au intrat pe fir și au stabilit recent ce pedepse le vor aplica scandalagiilor. Trei bărbați au fost condamnați la închisoare pentru tentativă de omor, unul dintre ei având cea mai mare pedeapsă, va sta peste opt ani în spatele gratiilor. 

Trei persoane au fost condamnate la închisoare pentru tentativă de omor în urma scandalului monstru de anul trecut din parcarea centrului comercial Shopping City Șelimbăr. Unul dintre inculpați va sta opt ani și două luni după gratii, în timp ce ceilalți doi au fost condamnați la 3 ani de închisoare, se arată pe rejust.ro. 

Alergați cu cuțite – Bătăușii s-au ascuns în parcare și au pândit victimele

Scandalul a avut loc în data de 6 septembrie 2021. Potrivit datelor din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, un bărbat a plecat de la locuința sa din Blăjel în acea zi către Sibiu pentru a se prezenta la Tribunalul Sibiu, unde urma să îi fie analizată măsura controlului judiciar luată față de el într-un alt dosar penal. El era însoțit de soția lui, dar și de copiii lor, în vârstă de 12, 15 și 2 ani, dar și de fratele bărbatului, concubina acestuia și copiii lor. După ce au terminat ce aveau de făcut la tribunal, s-au dus la mall-ul din Șelimbăr, pentru a se întâlni cu avocatul care îi reprezintă în diverse cauze. 

În aceeași zi, au pornit înspre municipiul Sibiu și cei 14 inculpați, cei care au pornit bătaia. „Aceste persoane s-au deplasat înspre Sibiu pentru a se răzbuna pe ei ca urmare a unor conflicte mai vechi care existau între familii. În aceste împrejurări, la data de 06.08.2021, în jurul orei 13:50, pasagerii celor două autoturisme (n.red.: cu care s-au deplasat inculpații) au intrat în parcarea de la mall-ul din Șelimbăr, unde au și parcat. După ce au parcat autoturismele, pe înregistrările surprinse de camerele de supraveghere montate pe perimetrul lanțului comercial, se observă cu pasagerii (inculpații) se dau jos și încep să se ascundă prin parcare”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

După jumătate de oră, victimele au ieșit din mall și, când au ajuns în dreptul microbuzului lor, inculpații au sărit la atac, fiind înarmați cu „diverse obiecte contondente”, luându-le prin surprindere pe victime. Speriați de atac, oamenii au luat-o la fugă prin parcare, fiecare în diferite direcții. 

VEZI AICI IMAGINI DE DUPĂ BĂTAIE

Unul dintre bărbați a fost trântit la pământ de un agresor și a fost lovit cu pumnii și picioarele la nivelul capului și corpului. În sprijin i-a venit alt bătăuș, care, la rândul lui, i-a aplicat victimei lovituri cu pumnii și picioarele. Lângă cei doi agresori, a mai venit o a treia persoană care „i-a aplicat persoanei vătămate lovituri cu o intensitate ridicată la nivelul trunchiului, în atac acesta folosindu-se de o cârjă”. Al patrulea agresor a intervenit și el și l-a lovit pe bărbatul căzut la pământ cu o cheie metalică. Toți agresorii au vrut să participe la bătaie, astfel că omul a fost lovit și de al cincilea agresor, iar apoi împuns cu un cuțit. 

Un copil a fost atacat cu cuțitul în timp ce încerca să fugă de agresori, iar în același timp erau bătuși și fratele omului căutat, dar și concubina lui, în alte zone ale parcării. O femeie a încercat să fugă din parcare, dar s-a împiedicat, a căzut, moment în care unul din agresori a venit spre ea și a lovit-o cu un baston, iar mai apoi cu o rangă. Într-un final, femeia a reușit să se ridice de la pământ, dar a fost trântită din nou de agresori și lovită cu pumnii și picioarele. În altă parte a parcării, un om, din familia victimei, a fost lovit cu o țeavă de aluminiu. 

Mulți au ajuns la spital

Un adevărat măcel – așa se poate descrie toată bătaia. Oameni fugăriți prin parcare, înfricoșați, și mai apoi bătuți cu bestialitate și tăiați cu cuțitele. 

În urma teribilului incident, mulți dintre cei bătuți au ajuns la spital. Printre ei, și copilul de 12 ani, tăiat cu un cuțit în timpul răfuielii. „Copilul a ajuns la noi în stare foarte gravă, prezenta șoc hemoragic, cu plagă înjunghiată, care i-a atins plămânul. A fost operat de urgență aseară, a avut o lamă ruptă în torace, care a fost scoasă în timpul operației realizată de o echipă mixtă de la Chirurgie Pediatrică. Pacientul ar trebui să stea încă două, trei săptămâni în spital pentru îngrijiri”, spunea atunci, pentru Ora de Sibiu, Dr. Neamțu de la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu. 

CITEȘTE ȘI: Copilul de 12 ani înjunghiat în răfuiala de la mall, operat de urgență – A avut o lamă de cuțit în torace

Ceilalți au avut nevoie de zeci de zile de îngrijiri medicale, loviturile primite fiind extrem de grave. 

Închisoare pentru tentativă de omor

Deși atacul a fost monstruos, multe dintre persoanele vătămate au ales să își retragă plângerile față de agresori. 

Principalul bătăuș, un bărbat văduv, cu patru clase, de profesie tinichigiu auto și fără antecedente penale, a primit 8 ani și 2 luni de închisoare pentru tentativă de omor și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice. Alt bărbat, fără loc de muncă și fără antecedente penale a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru tentativă de omor și o amendă de 1.200 de lei. Iar un al treilea inculpat a primit o pedeapsă tot de trei ani plus amendă de 1.200 de lei pentru tentativă de omor. Și acesta este văduv, fără loc de muncă și fără ocupație, dar și fără antecedente penale. Alți zece inculpați au scăpat de închisoare, ei rămânând sub supraveghere în următorii ani. 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică