franța învinge marocul cu 2-0 și se întâlnește în finală să își apere titlul cu argentina

Naționala Franței a învins miercuri seara reprezentativa Marocului, cu 2-0, în semifinala Campionatului Mondial din Qatar. Franța va juca duminică finala cu Argentina, în timp ce Maroc va întâlni Croația în finala mică.

Descoperă oferta Superbet pentru a doua semifinală a SuperMondialului!

Francezii au deschis scorul în minutul 5 când balonul a ajuns la Kylian Mbappe în interiorul careului, dar șutul a fost deviat pentru ca  Theo Hernandez, să înscrie. Primul șut periculos al marocanilor a fost în minutul 10, dar a fost respins de portarul Hugo Lloris. A urmat apoi o bară pentru Girous în minutul 16.

Marocul a avut câteva ocazii importante de gol, dar nu a reușit să înscrie în prima repriză. Francezii s-au apărat și au atacat mai eficient, iar marocanii au fost forțați să oprească contraatacurile albaștrilor prin fault.  Căpitanul Marocului, Romain Saiss, are probleme medicale și este înlocuit de Amallah. Marocanii revin în ofensivă, însă fără să creeze faze periculoase. Giroud mai pune în dreptul statisticilor sale o ratare (min. 36), nereușind să introducă mingea în poarta goală, după ce inițial Mbappe șutase în Bono.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

După mai multe faze fixe la poarta „cocoșilor galici”, fundașul Jawad El Yamiq egalează situația la șuturi în bară, reușind o execuție din foarfecă ce putea deveni golul turneului, Lloris fiind salvat de buturi, în minutul 45.

Împinși din tribune de suporterii arabi, elevii lui Walid Regragui par a domina primele minute ale reprizei secunde, ajungând în două rânduri periculos în careul francez, unde Varane și Konate au intervenții decisive prin care evită goluri iminente. Francezii par a accepta dominarea teritorială și încearcă să răspundă pe contraatac, fără a provoca însă pericol la poarta lui Bono.

Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

În minutul 65, Giroud părăsește terenul, înlocuit de Thuram. Două minute mai târziu, Aboukhlal trece cu capul pe sub o minge centrată în fața porții și Lloris reține cu noroc. Pe fondul unei ușoare scăderi a presiunii marocane în fața careului francez, campionii mondiali urcă și ei în ofensivă însă lovitura de cap a lui Thuram, din minutul 72, trece pe lângă.

Franța are în continuare un singur șut pe poartă și trăiește periculos, apărându-se inclusiv cu Griezmann în fața liniei de fundași. Speranțele suporterilor arabi de a avea o echipă în finala campionatului mondial se năruiesc din cauza inspirației lui Didier Deschamps, care l-a adus din vacanță pe Kolo Muani și l-a introdus în minutul 79 în locul lui Dembele.

La prima atingere, Kolo Muani a marcat golul de 2-0, după ce Mbappe a driblat doi jucători în careul marocan, șutul său deviat ajungând la atacantul lui Frankfurt, aflat în fața porții goale. Demoralizați și vizibil afectați din punct de vedere fizic „Leii din Atlas” nu au mai reușit să pună probleme serioase, dar au făcut eforturi serioase pe final, când au ratat o nouă ocazie mare, la capătul căreia Lloris și Kounde au reușit să mențină neatinsă poarta franceză. Franța se califică pentru a doua oară consecutiv în finala turneului final și are șansa de a-și apăra titlul obținut în 2018, în fața naționalei Argentinei. Va fi și o confruntare între cele două staruri ale lui PSG, Mbbape și Messi.

Ultima oră

Comentariul meu