Cât plătești pentru parcare în principalele orașe turistice din Transilvania - La Sibiu e cel mai ieftin
Parcare Piața Cibin

O comparație între principalele orașe turistice ale Transilvaniei arată că Sibiul are prețul cel mai mic la parcarea pe oră, în timp ce abonamentele lunare cele mai ieftine sunt la Cluj. Brașovul oferă cele mai ieftine abonamente la parcare pentru riverani.

La Sibiu, cea mai ieftină parcare pentru o oră și pentru o zi întreagă

Turiștii care vizitează cele trei orașe cu mașina și caută un loc de parcare ”ies” cel mai ieftin la Sibiu, unde parcarea costă 2 lei pe oră în zonele centrale și 1 leu în celelalte zone. Urmează Brașovul, unde tarifele încep de la 1,50 lei pe oră la periferie și ajung la 3 lei pe oră în zona centrală. Centrul Clujului este cel mai scump – parcarea acolo costă 4 lei pe oră, iar în restul orașului 3 lei pe oră. 

Plata parcării pentru o zi întreagă poate fi o variantă mai economică, deoarece două orașe dintre cele trei oferă în această situație o reducere. Și în acest caz, Sibiul rămâne cel mai ieftin – aici prețul este de 10 lei pentru toată ziua față de 12 lei la Brașov.   

Cel mai ieftin abonament lunar, la Cluj

Clujul oferă în schimb cele mai ieftine abonamente lunare la parcare – persoanele fizice care vor să cumpere un asemenea abonament trebuie să plătească 107 lei pe lună, indiferent de zonă. La Sibiu prețurile diferă în funcție de zonă, încep de la 50 de lei pe lună în afara centrului și ajung la 150 de lei în zona centrală. Brașovul are cele mai mari prețuri la abonamentele lunare, cuprinse între 90 de lei în afara centrului și 180 de lei în zona centrală. 

Abonamentul pentru riverani, cel mai ieftin la Brașov

Locuitorii celor trei orașe care se pot bucura de statutul de riverani beneficiază de prețurile cele mai convenabile la parcare. La Brașov, un abonament pentru riverani costă între 120 și 156 de lei pe an în funcție de zonă, adică între 10-13 lei pe lună. La Sibiu prețul nu diferă foarte mult, acesta fiind 15 lei pe lună (180 de lei pe an), în timp ce la Cluj sunt aproape duble – un abonament pentru riverani pe o lună costă 27 de lei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Foarte interesant articolul! Daca va propuneti un circuit in cele 3 orase, sa stiti ca puteti plati parcarea cu aplicatia TPARK. Pe langa cele 3 orase, mai sunt si altele, inclusiv Sighisoara, Alba Iulia, Targu Mures (tot din zona).