autobuzul spre păltiniș nu mai transportă rășinăreni – primarul rășinariului: ”nu mi se pare normal!” - tursib se disculpă
foto: arhivă

De aproximativ trei luni, Tursib a decis că autobuzele liniei 22 nu mai opresc pe raza comunei Rășinari. Hotărârea le-a făcut viața grea rășinărenilor care foloseau autobuzul ca să meargă la lucru sau la schi. 

Actualizare

În răspunsul primit miercuri referitor la autobuzul care circulă pe ruta Sibiu-Păltiniș, Tursib roagă solicitanții să se adreseze Primăriei Rășinari. „Conform Hotărârii Consiliului Local numărul 127/2019 privind aprobarea Contractului de Delegare a gestiunii Serviciului de transport public de persoane ȋn Municipiul Sibiu, Tursib SA are dreptul să execute transport local exclusiv pe raza Municipiului Sibiu. Staţiile cuprinse ȋn planul de transport pentru traseul turistic Sibiu – Păltiniş sunt: Păltiniş 1 urcare, Păltiniş 2 urcare, Păltiniş 3 urcare, Pătiniş 1 coborâre, Păltiniş 2 coborâre, Păltiniş 3 coborâre. Referitor la transportul pe raza comunei Răşinari, aceasta execută propriul transport public, fapt pentru care ȋn privinţa transportului public rugăm toţi solicitanții să se adreseze Primăriei Răşinari”, transmit reprezentanții Tursib.

Știre inițială

Mulți locuitori ai comunei Rășinari foloseau linia 22 care făcea legătura între Sibiu și Păltiniș pentru a ajunge la locul de muncă, dar și pentru a merge la schi. De când conducerea Tursib a decis să nu mai oprească în stația din Rășinari „din lipsa autorizației”, locuitorii trebuie să ia autobuzul din stația „Dumbrava 1”, de la Muzeul ASTRA.

Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari, a încercat să găsească o soluție astfel încât locuitorii care lucrează la Păltiniș să poată urca în stațiune cu autobuzul, însă spune că nici conducerea Tursib, și nici Primăria Sibiu nu ar fi deschiși la o colaborare.

„Din punctul meu de vedere era bine să oprească autobuzele pentru că sunt foarte mulți oameni care lucrează la Păltiniș. Noi suntem de acord să fie stație pe raza comunei Rășinari. Până acum două, trei luni problema nu s-a pus așa strict. Am avut solicitări din partea locuitorilor, am vorbit și cu Fodor pe tema aceasta și cu conducerea Tursib. Este o pierdere pentru că, așa cum spuneam, mulți lucrează la Păltiniș. Nu mi se pare normal să nu oprească în Rășinari. Dacă se solicită o stație, două, trei, eu sunt de acord”, spune primarul Bucur.

Reporterul Ora de Sibiu a contactat reprezentanții Tursib, însă nu a primit niciun răspuns. Cu toate acestea, cei de la dispecerat au spus că autobuzul nu mai oprește în Rășinari „din lipsa autorizației”.

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Deci ei nu sunt in stare să găsească o soluție pentru o simpla statie de autobuz dar se întâlnesc din când în când și discuta de zona metropolitana. Ce „administrație” buna avem și ne mai mirăm că nu suntem primiti in Schengen.