sibiul nu primește ambulanțe noi, deși cele vechi pun pacienții în pericol

Senatorul Claudiu Mureșan (USR) a solicitat Ministerul Sănătății suplimentarea bugetului pentru achiziționarea de noi ambulanțe pentru flota SAJ Sibiu, acolo unde mașinile pe care lucrează salvatorii și cu ajutorul cărora sunt transportați bolnavii sunt vechi, ruginite și cu mulți kilometri la bord. Amendamentul a fost însă respins. Senatorul susține că, pentru alte județe, au fost acordați bani pentru serviciile de ambulanță, însă la Sibiu, din considerente politice, nu se poate. 

Un deputat PSD de Bistrița Năsăud a solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru achiziționarea a patru auto-ambulanțe noi, dotate cu echipamente medicale specifice pentru consultații la domiciliu, pentru că actualele autospeciale sunt uzate, fiind în funcțiune din 2008. Un deputat PNL de Sălaj a susținut, de asemenea, un amendament prin care a solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru reparații capitale la garajele stațiilor de ambulanțe, pentru amenajarea unui spațiu destinat decontaminării și dezinfectării autospecialelor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Sălaj. Ambele amendamente au fost admise, dar și votate de senatorul USR de Sibiu, Claudiu Mureșan.

Acesta a cerut, de asemenea, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip C, în valoare de 720.000 de lei, și a cinci ambulanțe de tip B, fiindcă actualele autospeciale de la SAJ Sibiu sunt „bătrâne”, ruginite și cu foarte mulți kilometri la bord. Amendamentul însă a fost respins. 

„Senator de Sibiu, subsemnatul, solicit suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru achiziționarea a 5 auto-ambulanțe noi, cele vechi din dotarea SAJ fiind ruginite, cu peste 14 ani și peste 700.000 de km. Viața pacienților și a personalului medical din județul Sibiu este pusă în pericol la fiecare intervenție. Amendamentul a fost RESPINS. Diferența? Amendamentele admise vin de la PSD și PNL, amendamentul respins pentru județul Sibiu vine de la USR”, susține acesta pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Condițiile deplorabile în care lucrează ambulanțierii din Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu