Fondatorul criptomonedei FTX, Sam Bankman-Fried a fost arestat in Bahamas
foto Getty Images

Poliția din Bahamas l-a arestat pe Sam Bankman-Fried, fondatorul bursei de criptomonede FTX, care s-a prăbușit, a anunțat procurorul general al țării insulare.

Sam Bankman Fried urmează să apară marți la un tribunal de magistrați din capitala țării din Caraibe, Nassau. Poliția a declarat că Bankman-Fried a fost arestat pentru „infracțiuni financiare” împotriva legilor din SUA și Bahamas, relatează ziarul Adevărul.

„Bankman-Fried va fi ținut în custodie în conformitate cu Legea de extrădare a națiunii noastre”, a precizat procurorul general al Bahamas într-o declarație.

Luna trecută, FTX a intrat în faliment în SUA, ceea ce a făcut ca mulți utilizatori să nu-și poată retrage fondurile.

Potrivit unui document depus în instanță luna trecută, FTX datora celor mai mari 50 de creditori ai săi aproape 3,1 miliarde de dolari.

Nu este clar cât de mult vor primi înapoi persoanele care au fonduri la bursă la finalul procedurii de faliment, deși mulți experți au avertizat că ar putea fi o mică parte din ceea ce au depus.

Bursa FTX permitea clienților să tranzacționeze bani normali pentru criptomonede precum Bitcoin.

Bankman-Fried a fost considerat cândva o versiune tânără a legendarului investitor american Warren Buffett, iar până la sfârșitul lunii octombrie avea o avere netă estimată la peste 15 miliarde de dolari.

El devenise bine cunoscut la Washington DC ca donator politic, susținând, se presupune, prevenirea pandemiilor și îmbunătățirea reglementărilor privind criptomonedele.

FTX a fost fondată în 2019 de către Bankman-Fried, un fost trader de pe Wall Street și fost angajat al Google, Gary Wang.

A devenit a doua cea mai mare bursă de criptomonede din lume, tranzacționând aproximativ 10 miliarde de dolari de criptomonede pe zi.

La 11 noiembrie, FTX a cerut protecția legii falimentului, după ce utilizatorii au retras 6 miliarde de dolari de pe platformă în trei zile, iar bursa rivală Binance a renunțat la un acord de salvare. În același timp, Bankman-Fried a demisionat din funcția de director executiv al FTX.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică