Elevii de la Liceul „Constantin Noica” din Sibiu vor avea un chioșc alimentar în curtea școlii

Elevii Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu vor avea în curtea școlii un chioșc de unde vor putea cumpăra produse alimentare. Reprezentanții unității de învățământ au luat această decizie deoarece cei peste o mie de elevi nu au posibilitatea să se deplaseze către alte magazine din zonă. Accesul în liceu nu va fi influențat de existența acestui chioșc și, de asemenea, persoanele străine nu vor putea intra aici la cumpărături. 

Consilierii locali vor vota, în ședința ordinară de joi, schimbarea destinației unei suprafețe de 20,25 mp de teren ce aparține Liceului Teoretic „Constantin Noica” din Sibiu „din spațiu de învățământ în spațiu cu altă destinație”. Reprezentanții unității școlare propun să amplaseze aici un chioșc unde să fie comercializate produse alimentare permise elevilor. 

Reprezentanții liceului „Noica” au luat această decizie pentru că cei peste o mie de elevi nu se pot deplasa către magazinele din afara unității de învățământ. „Schimbarea destinației terenului este motivată de unitatea școlară prin faptul că unitatea de învățământ are un număr de 1.134 elevi, care vin în două schimburi (dimineața ciclul primar, liceal și clasele a Vlll-a, iar după-masa vin elevii din ciclul gimnazial și elevii din învățământul postliceal) și nu există posibilitatea de deplasare a elevilor la alte magazine alimentare. Accesul în unitatea de învățământ nu va fi influențat deloc de existența acestui chioșc, iar accesul în incinta chioșcului se face doar din strada Oștirii nr. 5, fără posibilitatea ca persoanele străine să poată pătrundă în curtea școlii”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre. 

Chioșcul va fi realizat dintr-o construcție demontabilă, fiind amplasat în curtea liceului, în următorii cinci ani. Alimentele ce se vor vinde aici vor fi destinate elevilor, fiind bazate pe o alimentație sănătoasă pentru copii și adolescenți. 

Ultima oră

Comentariul meu