cartierul rezidențial de 80 de milioane de euro de lângă lacul lui binder - consilierii locali votează joi puz-ul

Consilierii locali ai Sibiului vor lua în discuție în ședința de joi, 15 decembrie, documentația de urbanism pentru construirea unui nou ansamblu rezidențial pe strada Tractorului, în apropierea Lacului Binder. Planul Urbanistic Zonal (PUZ)-ul proiectului este finalizat pentru o suprafață de peste un hectar – 10299 de mp. Investiția totală este de aproximativ 80 milioane de euro.

„Cartierul Bunelor Maniere”, cea mai futuristă zonă a Sibiului, ar urma să fie construit în jurul lacului Binder și va reuni mai multe locuințe colective, o zonă rezidențială, două zone mixte și o zonă verde cu rol de agrement, pe un teren cu o suprafața totală de 10.299 de metri pătrați. Potrivit PUZ-ului, în zonă se vor construi locuințe colective și individuale, în sistem izolat, cuplat și înșiruit, precum și anexe.

cartierul rezidențial de 80 de milioane de euro de lângă lacul lui binder - consilierii locali votează joi puz-ul

Dezvoltatorul a obținut toate avizele necesare pentru demararea lucrărilor și implementarea proiectului din partea instituțiilor abilitate: Apă Canal Sibiu, SDEE Transilvania, gaze naturale, telefonie, cablu, acordul de mediu, O.C.P.I., Apele Române, DSP, IPJ și SOMA, potrivit datelor prezentate în proiectul de hotărâre ce va ajunge joi pe masa consilierilor locali.

Blocuri pe patru niveluri cu vedere către lac

Dezvoltatorul își propune să construiască imobile cu un regim de înălțime de patru niveluri supraterane. Suplimentar, este admisă o mansardă sau un nivel retras, iar înălțimea maximă a clădirilor să nu depășească 16 metri.

Pentru ca viitorul complex să fie „locuibil” este nevoie să fie amenajate și străzile din zonă. Artera care va face legătura între complexul rezidențial cu orașul, strada Tractorului, ar urma să fie lărgită la o lățime de 17 metri, iar străzile Dulgherilor și Zidarilor să fie prelungite.cartierul rezidențial de 80 de milioane de euro de lângă lacul lui binder - consilierii locali votează joi puz-ul

Când va fi complet finalizat, cartierul va cuprinde 494 de apartamente în nouă blocuri și 29 vile, un apart-hotel, trei restaurante, sală de sport cu spa și piscină, grădiniță și after-school.

PUZ-ul complexului rezidențial de pe Tractorului s-a aflat în dezbatere publică la începutul acestui an. Acesta poate fi consultat AICI.

Ultima oră

Comentariul meu