drumarii sunt pregătiți pentru deszăpezire - stocuri de aproape 20.000 de tone de sare în județul sibiu
foto: arhivă

Drumarii se declară pregătiți pentru deszăpezirea din acest sezon. Livrările de sare către bazele Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov se desfășoară în baza unui contract încheiat de CNAIR cu Societatea Națională a Sării, contractul pentru această regiune fiind de 78.000 de tone de sare. Pentru județul Sibiu există o rezervă de aproape 20.000 de tone. 

Pentru drumurile naționale și tronsoanele de autostradă din județul Sibiu, DRDP Brașov are pregătită o cantitate de aproape 20.000 de tone de sare. „În județul Sibiu (pentru drumurile naționale) avem o cantitate plănuita de peste 10.500 de tone de sare care va fi distribuită la cele 9 districte și puncte de sprijin. Stocul actual este de aproximativ 3.800 de tone. Tot în județul Sibiu, pentru Centrul de Coordonare și Întreținere Săliște care deservește Autostrada A1, avem o cantitate plănuită de 8.200 de tone de sare, stocul actual fiind de 3.800 de tone”, spun reprezentanții DRDP Brașov.

Aceștia transmit că a fost prevăzută și crearea unui stoc suficient de antiderapant inclusiv pentru noul tronson de autostradă Sibiu – Boița. Transporturile de sare pentru CIC Boița au și început, imediat ce lucrările de construcție au permis acest lucru.

La nivelul DRDP Brașov există, de asemenea, și un stoc de aproximativ 5/000 de tone de nisip și 200 de tone de clorură de calciu.

Programul de deszăpezire prevede ca utilajele să intre în baze în data de 20 octombrie, în cazul districtelor din zona montană și pe 1 noiembrie în restul punctelor. Anul acesta însă acest program a fost decalat cu aproximativ o lună din cauza temperaturilor deosebit de ridicate și astfel au fost evitate cheltuielile cu staționarea utilajelor.

Câte utilaje vor acționa în Sibiu

La nivelul DRDP Brașov, în cele 5 județe, se va acționa în total cu 405 de utilaje, din care 88 proprii. Contractul permite suplimentarea utilajelor la cerere.

În județul Sibiu, pentru drumurile naționale, drumarii vor avea 57 de utilaje în total, din care 39 de autoutilitare cu lamă și răspânditor. Tot în județul Sibiu, pentru Autostrada A1, vor exista 48 de utilaje în total, din care 38 de autoutilitare cu lamă și răspânditor (fiind incluse și utilajele care vor deservi noul lot dintre Sibiu și Boița).

Ultima oră

Comentariul meu