șoferul care a omorât o familie la hula bradului a fost arestat - ion locuia în italia
Sursa: Facebook/Profil Public

Șoferul din județul Gorj, care a depășit pe linie continuă la Hula Bradului și s-a izbit de o mașină care circula din sens opus, omorând astfel patru oameni nevinovați, a fost arestat preventiv. În următoarele treizeci de zile, acesta va rămâne în spatele gratiilor, până când oamenii legii vor dispune noi măsuri. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. 

Patru oameni și-au pierdut viața în urma accidentului de duminică de la Hula Bradului. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, soția lui de 55 de ani și fiicele lor, Alicia, în vârstă de 21 de ani, și Cristina, de numai 15 ani, cu toții din Insulele Canare. Evenimentul rutier a fost produs de un șofer mult prea grăbit, care a depășit o autoutilitară pe linie continuă. Impactul a fost devastator, astfel că părinții au murit pe loc, fiica cea mare în ambulanță, iar mezina familiei câteva zile mai târziu.

CITEȘTE ȘI: Accidentul înfiorător de la Hula Bradului – O familie întreagă a decedat

CITEȘTE ȘI: Alicia era studentă Erasmus la ULBS – Părinții din Gran Canaria au venit în vizită

CITEȘTE ȘI: Cristina, mezina familiei Rodríguez, și-a donat organele și a salvat alte vieți

În ceea ce îl privește pe șoferul de 63 de ani care a produs tragedia de la Hula Bradului, acesta a fost rănit în urma impactului. Duminică seara, omul a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Acolo a fost internat pe secția Chirurgie 2, având mai multe contuzii și traumatisme, însă fiind conștient și stabil.

Șoferul care a provocat accidentul, arestat pentru omor calificat

După câteva zile, șoferul a fost externat, iar în urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, au intrat pe fir procurorii, care au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu, făcând propunerea ca omul să fie arestat preventiv pe o durată de 30 de zile.

Magistrații au admis propunerea, astfel că șoferul va sta în spatele gratiilor până la începutul lunii ianuarie. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și în consecință: (…) dispune arestarea preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.12.2022, până la 06.01.2023, inclusiv a inculpatului S. I., fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Cine este șoferul – Ion are 63 de ani și locuia în Italia

Bărbatul care a provocat accidentul de duminică are 63 de ani, este originar din municipiul Motru din județul Gorj, iar în prezent locuia în Bolzano, Italia. La fel ca spaniolii care au murit în accident, și el se afla în vacanță în România. Omul se afla la volanul unui autoturism marca BMW 560L în momentul impactului. Conform datelor publice de pe portalul instanțelor de judecată, el se numește Ion Sporici.

Potrivit informațiilor publice de pe rețelele lui de socializare, este pasionat de sport și dans. De asemenea, omul este kinetoterapeut, expert maseur, maestru Reiki și profesor de reflexologie în Italia.

Ultima oră

Comentariul meu