familia celor patru victime de pe hula bradului, recunoscătoare sibienilor care i-au ajutat cu birocrația de repatriere
Sursa: canarias7.es

Familia Cristinei Rodríguez, unchii și bunica adolescentei în vârstă de 15 ani din Gran Canaria, Spania, a patra victimă a accidentului de la Hula Bradului, i-a donat organele după ce a înțeles de la medici că starea mezinei familiei e irecuperabilă. Cristina era în stare de moarte cerebrală și conectată la un aparat de respirație asistată care a ținut-o în viață la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, când familia a luat decizia, susținută de echipa de medici, să o deconecteze din cauza gravității rănilor suferite, după cum relatează canarias7.com.

Potrivit aceleiași surse, familia are doar cuvinte de recunoștință, în special pentru Anca Jalba, delegată a Programului Erasmus la Universitatea „Lucian Blaga”, pe care o consideră „îngerul lor pentru incredibilul sprijin” pe care l-a oferit. De asemenea, familia mulțumește pentru „munca impresionantă polițienească și umană” desfășurată de Poliția Locală Sibiu, șeful Poliției Rutiere Maxim Bogdan și echipa sa, care „au muncit neobosit timp de patru zile”.

familia celor patru victime de pe hula bradului, recunoscătoare sibienilor care i-au ajutat cu birocrația de repatriere
Alicia și sora ei, Cristina / Sursa: canarias7.es

Procedurile de repatriere a cadavrelor sunt în plină desfășurare și „vor ajunge săptămâna viitoare în Gran Canaria”, conform familiei Aliciei și Cristinei.

VEZI AICI IMAGINI DE LA ACCIDENT

Cheltuielile cu repatrierea corpurilor părinților sunt acoperite de asigurarea lor de deces, cele ale Aliciei de Universitatea din Gran Canaria și cele ale Cristinei, care nu avea asigurare, sunt asumate de Guvernul Insulelor Canare.

Vă reamintim că patru persoane au murit în urma tragicului accident de duminică de la Hula Bradului, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism, la volanul căruia era un șofer care a depășit pe linie continuă. Persoanele decedate făceau parte din aceeași familie: mamă, tată și cele două fiice ale lor. Părinții Maria și Pepe Rodríguez au murit pe loc în urma impactului, fiica cea mare, Alicia, care era studentă la ULBS în cadrul programului Erasmus, a murit în ambulanță, iar Cristina, mezina familiei, a decedat trei zile mai târziu, la spital.

familia celor patru victime de pe hula bradului, recunoscătoare sibienilor care i-au ajutat cu birocrația de repatriere

CITEȘTE ȘI: Tragedia de la Hula Bradului – Alicia, Cristina și părinții lor din Insulele Canare au murit pe șoselele din România 

Șoferul vinovat de producerea tragediei a fost rănit, iar după eveniment a fost dus la spital. În același timp, oamenii legii au demarat cercetările, astfel că, de pe patul de spital, vinovatul a ajuns după gratii. El este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Ultima oră

Comentariul meu