transportul la stadionul municipal pentru meciul cu farul - tursib vrea să suplimenteze cursele din zonă

Ne mai despart două zile de mult așteptatul meci de inaugurare al noului Stadion Municipal Sibiu. Sibienii care vor să scape de grija găsirii unui loc de parcare și nu vor să meargă cu mașina la stadion au la îndemână transportul public. Cum se poate ajunge cu autobuzul din cartierele Sibiului până în apropierea stadionului? 

Pentru Valea Aurie și Trei Stejari, Linia de autobuze 5

Locuitorii din Valea Aurie și cei din Trei Stejari pot să ia autobuzul numărul 5 – primii din stația Theodor Mihaly I, ceilalți din stația Parcul Tineretului. 

Stația cea mai apropiată de stadion este cea de la Bazinul Olimpia, de unde se poate ajunge la stadion după o plimbare 5-6 minute prin Parcul Sub Arini.

Pentru Țiglari și Terezian, Linia 1

Pentru locuitorii cartierului Țiglari și cei din Terezian, varianta confortabilă o reprezintă autobuzele liniei 1. Dacă urcați în stația Terezian și coborâți pe Calea Dumbrăvii la stația Lomonosov, mai aveți după aceea doar vreo 8-10 minute de mers pe jos până la noul stadion.

Șapte minute cu autobuzul din Turnișor până la Casa Armatei

Sibienii care locuiesc în cartierul Turnișor pot lua de la stația Bosch autobuzele 10, 11 sau 19 care după 7 minute ajung la Casa Armatei. Din această stație se poate merge pe jos până la Stadionul Municipal fie prin Parcul Sub Arini, fie pe strada Școala de Înot – drumul durează între 10-15 minute.

Pentru Vasile Aaron, autobuzul 15

Din stația Piața Vasile Aron I, autobuzul 15 face șapte minute până la stația Sala Transilvania de pe Calea Dumbrăvii, aflată în imediata apropiere a stadionului.

Tarife și program

Pentru orice linie de autobuz Tursib o călătorie costă 3 lei. Biletele se pot achiziționa de la automatele sau chioșcurile din stații, sau direct în autobuz cu ajutorul unui card bancar.

În zilele de sâmbătă autobuzele circulă după un program special de week end, cu un număr redus de călătorii. Traseele și programul autobuzelor pot fi accesate aici

Reprezentanții Tursib spun că au luat în calcul suplimentarea autobuzelor în ziua meciului, dar nu au anunțat încă nimic concret în această privință.

Ultima oră

Comentariul meu