O întreagă familie și-a găsit sfârșitul pe șoselele din România. Alicia, Cristina și părinții lor, Pepe și María del Carmen Rodríguez, din Insulele Canare, circulau cu o mașină închiriată dinspre Brașov spre Sibiu, iar la Hula Bradului, aceștia au fost loviți în plin de un alt autoturism, condus de un bărbat din județul Gorj, care a depășit pe linie continuă. Impactul a fost devastator – părinții au murit pe loc, Alicia, fiica cea mare, a decedat în ambulanță, iar Cristina, mezina familiei, a murit miercuri seara la spital. În cazul ei, rudele au fost de acord ca medicii să îi preleveze organele.
Frecvent, în zona Hula Bradului din județul Sibiu, au loc evenimente rutiere grave, iar asta, în principal, din cauza șoferilor care fie circulă cu viteză, fie depășesc neregulamentar. Asta s-a întâmplat și duminică, când un gorjean s-a angajat într-o depășire, a călcat linia continuă, și s-a izbit în plin de un alt autoturism care venea din sens opus, pe care ulterior l-a proiectat în altă mașină.
În vehiculul lovit inițial se aflau patru persoane: mamă, tată și fiicele lor. Cu toții erau cetățeni spanioli, din Insulele Canare, aflați în vizită în România la fata cea mare, Alicia, care venise la Sibiu cu o bursă Erasmus.
VEZI AICI IMAGINI DE LA ACCIDENT
CITEȘTE ȘI: Gorjeanul care a provocat accidentul, cercetat pentru omor – Va fi arestat
Pepe și María del Carmen Rodríguez, în vârstă de 67 și 55 de ani, părinții celor două fete, au murit pe loc din cauza impactului extrem de puternic. Alicia, studenta venită cu Erasmus, a murit câteva clipe mai târziu, în ambulanță, în drum spre spital. Cristina, fiica cea mică, a fost singura supraviețuitoare. În stare critică, aflată în moarte cerebrală, a decedat și ea în cursul zilei de miercuri.
Mezina familiei a salvat mai multe vieți – Medicii i-au prelevat organele
Rudele fetiței de 15 ani din Insulele Canare au fost de acord ca organele minorei să fie prelevate la Spitalul Județean din Sibiu de către o echipă de medici. Aceștia au recoltat plămânii, cordul, rinichii, corneea, ficatul și țesutul osos. (DETALII AICI)
„Pacienta, în vârstă de 15 de ani, a fost internată în data de 4 decembrie, în stare critică (intubată), fiind politraumatizată în urma unui accident rutier. Din nefericire, traumatismele incompatibile cu viața au dus la diagnosticul de moarte cerebrală, pacienta devenind astfel potențial donator de organe. Ca urmare, echipa medicilor din Secția Clinică Anestezie Terapie Intensivă implicată în procesul de donare, s-a mobilizat cu rapiditate și a demarat procedurile legale în vederea prelevării”, au transmis, joi dimineața, reprezentanții SCJU Sibiu.
ULBS ajută rudele cu repatrierea familiei Rodríguez
Guvernul Insulelor Canare și Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC), acolo unde era studentă Alicia, fiica cea mare, ajută rudele spaniole să repatrieze cadavrele, notează canarias7.es. În plus, prorectorul pentru Internaționalizare al universității spaniole, Jin Taira, se afla în România pentru a-i sprijini pe colegii fetei, veniți și ei cu Erasmus la Sibiu.
CITEȘTE ȘI: Alicia, studenta venită cu Erasmus la Sibiu, decedată la Hula Bradului – Părinții au pierit pe loc
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, de asemenea, oferă sprijin rudelor familiei, punând la dispoziție un traducător care să ajute la procedurile de repatriere.
Doliu în Insulele Canare – „Să moară așa…”
Apropiații familiei Rodríguez își amintesc cu durere de Pepe, soția și fiicele lor, fiind în doliu. „Eu și Pepe eram prieteni de când aveam 17 ani. Acum eu am 68 de ani, el avea 67”, a povestit o persoană pentru canarias7.es. El a adăugat că i-au unit ani întregi de prietenie, mărturisind că, în trecut, au cântat împreună într-o trupă.
„Era un familist, un bun prieten și, pe deasupra, o persoană excelentă, bună cu toată lumea. Tipul clasic care te face să spui <<Omul acesta este bun>>. Îi spuneam că el ar fi un Moș Crăciun ideal”, a spus prietenul tatălui decedat.
Cu puțin timp înainte de accident, familia Rodríguez a publicat pe rețelele de socializare o fotografie, cu toți patru, în gară. Aceștia intenționau să călătorească cu trenul prin România, însă din cauza infrastructurii feroviare precare, au decis să închirieze o mașină, pentru a se deplasa mai rapid. „Nu aveau de gând să închirieze o mașină, urmau să viziteze România cu trenul. Să moară așa…”, a spus o altă persoană.