Podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia se deschide vineri

Podul peste Cibin de pe Șoseaua Alba Iulia se deschide circulației rutiere în cursul zilei de vineri. După șapte luni în care s-a lucrat intens, iar circulația a fost restricționată și, de câteva ori, închisă complet, șoferii vor putea circula din 9 decembrie pe patru benzi. 

În luna mai a acestui an, podul de pe Șoseaua Alba Iulia a fost închis pentru reabilitare. Timp de câteva zile, circulația a fost închisă complet, însă în mare parte s-a circulat restricționat, pe câte o bandă pe sens, pe partea din aval a podului. Partea din amonte, cea dinspre strada Maramureșului, a fost închisă complet pentru efectuarea lucrărilor. 

Vineri, podul se va deschide din nou, iar șoferii vor putea circula pe cele patru benzi. „De vineri, 9 decembrie, ora 14:00 se deschide partea din amonte a podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Lucrările de construcție a noului pod au avansat astfel că este posibilă deschiderea circulației și pe această parte a podului, nou construită”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu. 

Lucrările au un grad de execuție ridicat, însă nu au fost în totalitate finalizate, urmând ca, la începutul anului viitor, să fie din nou restricționat traficul. Atunci se va închide partea din aval, cea dinspre strada Malului, și se va circula doar pe partea din amonte, pe câte o bandă de sens. „Până în primăvara anului viitor, când se vor relua lucrările, șoferii vor avea la dispoziție 4 benzi pentru a traversa Cibinul pe șoseaua Alba Iulia”, precizează Gligore.

Constructorul care s-a ocupat de lucrările de modernizare și extindere a podului peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia este Geiger Transilvania. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică