benzinarie pompa

La stațiile OMV de pe bulevardul Vasile Milea și Șoseaua Alba Iulia, se înregistrează cel mai mare preț la motorină și benzină din Sibiu, 8,21 lei și respectiv 7,05 per litru.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 6,31 lei pe litru la benzină și 7,43 lei pe litru la motorină, scrie Economica.

Așadar, comparativ cu prețurile de ieri, Petrom a ieftinit benzina cu 15 bani pe litru și motorina cu 20 de bani pe litru, ieftiniri oricum neuzual de mari față de politica obișnuită a firmei și care vin oricum după altele, consecutive. Cu o zi în urmă, Petrom s scăzut prețurile cu 15 bani pe litru la benzună și motorină, asta după ce, cu două zile în urmă a operat o ieftinire identică, iar precedenta, tot de 15 bani pe litru, a avut loc miercurea trecută.

Așadar, în doar o săptămână și o zi, prețurile la benzină au scăzut cu până la 65 de bani pe litru.

Motorina mai ieftină cu 20 de bani - Cât costă litru de carburant la Sibiu Motorina mai ieftină cu 20 de bani - Cât costă litru de carburant la Sibiu

Toate rafinăriile din România încă de săptămâna trecută procesează doar ţiţei non-rusesc, deci România este independentă de ţiţeiul rusesc. Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu petrol şi cu produse petroliere, odată cu intrarea în vigoare a embargoului. România a devenit independentă de petrolul rusesc”, a spus Popescu.

Ministrul a mai afirmat și că decizia Guvernului de a subvenţiona cu 50 de bani pe litru preţul carburanţilor s-a dovedit bună și, întrebat dacă va fi prelungită și după 1 ianuarie, atunci când măsura expiră, a spus că Guvernul va lua o decizie la jumătatea acestei luni, așa cum a făcut și la precedenta prelungire, care a intrat în vigoare la 1 octombrie.

Consumul mediu anual în România este de circa 7,3 milioane de tone de carburanți, dintre care 5,9 milioane de tone motorină, dintre care doar circa două treimi se produce în cele trei rafinării din țară, restul se importă.

Ultima oră

Comentariul meu