gorjeanul cu bmw, care a provocat accidentul de la hula bradului, acuzat de omor - va fi arestat

Bărbatul din județul Gorj, care a provocat un accident teribil pe Hula Bradului, fiindcă a depășit neregulamentar, din cauza lui murind patru oameni, este cercetat pentru omor calificat. Procurorii au propus ca acesta să fie arestat preventiv. 

Șoferul în vârstă de 63 de ani, care a provocat accidentul de duminică de pe Hula Bradului, în urma căruia au murit patru oameni – mamă, tată și două fiice – a fost reținut de procurori și este cercetat pentru omor calificat. „În data de 7.12.2022 procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea unui bărbat în vârstă de 63 ani din judeţul Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 189 alin.1,  lit. f Cod penal”, anunță prim procurorul adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Depășire pe linie continuă. Rezultatul: Patru morți

Omul, aflat la volanul unui BMW, a depășit pe linie continuă o autoutilitară și, aflându-se pe contrasens, s-a izbit din plin de o Dacia Logan, în care se afla o familie din Insulele Canare. O femeie și un bărbat, soție și soț, au murit pe loc. O tânără de 21 de ani, fiica celor doi, a decedat în ambulanță, iar mezina familiei, în vârstă de 15 ani, a decedat și ea, în cursul zilei de miercuri, la Spitalului Județean din Sibiu. Pentru toate acestea, gorjeanul cu BMW este acum cercetat pentru omor calificat.

gorjeanul cu bmw, care a provocat accidentul de la hula bradului, acuzat de omor - va fi arestat

„Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 04.12.2022, în jurul orei 20:21, inculpatul a condus un autoturism marca BMW 560L dinspre municipiul Sibiu înspre municipiul Braşov, iar la km 294, prin încălcarea mai multor reguli de circulație pe drumurile publice și prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale împotriva sa și a altor participanți la trafic, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Dacia Logan, determinând în acest fel decesul a trei dintre persoanele aflate în acest autoturism și lezarea gravă a celei de a patra. În cursul zilei de astăzi, 8.12.2022, va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile”, a anunțat, joi, Ruginosu.

VEZI AICI CINE SUNT CELE PATRU PERSOANE DECEDATE 

În cauză au fost efectuate iniţial cercetări de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, dosarul fiind preluat în data de 7.12.2022 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Apreciind în baza elementelor obiective ale cauzei că fapta săvârşită constituie infracţiunea de omor, procurorul criminalist a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor calificat comis asupra a doua sau mai multe persoane.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigații Criminale și Serviciul Rutier și al medicilor legiști din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală Sibiu.

 Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

Ultima oră

Comentariul meu