VIDEO FOTO Tehnică militară ultramodernă folosită în exercițiul NATO de la Sibiu - Au participat peste 1000 de militari

Sibiul găzduiește Comandamentul Corpului Multi-Național de Divizie Sud-est al NATO, care are misiunea de a asigura apărarea și securitatea populației și a teritoriului țărilor din zona sa de responsabilitate. Astăzi, în urma unor exerciții militare care au durat trei săptămâni, Comandamentul a primit din nou confirmarea că poate să-și îndeplinească în condiții bune misiunea.

Pe parcursul a trei săptămâni, Comandamentul Multi-Național de Divizie Sud-Est din Garnizoana Sibiu a participat la operațiunea LOYAL LEDA 22 (LOLE 22) la Centrul de Instruire al Academiei Forțelor Terestre, situat în poligonul Perii Dăii.VIDEO FOTO Tehnică militară ultramodernă folosită în exercițiul NATO de la Sibiu - Au participat peste 1000 de militari

Exercițiul militar LOLE 22 reprezintă o activitate de instruire desfășurată pe baza unui scenariu fictiv, care urmărește planificarea și răspunsul la o potențială agresiune armată care duce la activarea Articolului 5 din statutul NATO (Organizația Tratatului Nord-Atlantic). Articolul respectiv prevede că un atac armat împotriva uneia sau mai multor țări membre NATO este considerat un atac împotriva tuturor membrilor organizației. În situația respectivă, fiecare dintre membrii NATO va sprijini țara sau țările atacate prin orice acțiune pe care o consideră necesară, inclusiv prin folosirea forţei armate.

VIDEO FOTO Tehnică militară ultramodernă folosită în exercițiul NATO de la Sibiu - Au participat peste 1000 de militari
VIDEO FOTO Tehnică militară ultramodernă folosită în exercițiul NATO de la Sibiu - Au participat peste 1000 de militari

„Putem spune că după trei săptămâni de exercițiu, comandamentul a fost evaluat, a fost certificat și este în măsură să își îndeplinească misiunea pentru care a fost constituit”, a declarat astăzi, 8 decembrie, comandantul Dorin Toma.

„Misiunea noastră de bază este de a asigura securitatea teritoriului și a populației Alianței. Fiind pe teritoriul României, misiunea aceasta este două ori mai importantă, pentru că este vorba de populația României, dar și a Bulgariei. Comandamentul nostru multinațional are România ca națiune cadru, căreia i se adaugă militari din 15 țări, formând un mediu multinațional complex, caracterizat prin profesionalism și cooperare. Fiecare zi este o provocare, dar și o satisfacție. Când vezi atâția oameni din atâtea țări lucrând împreună este impresionant”, a declarat locotenentul Mihail Brăniștean în deschiderea evenimentului.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică