nouă conflicte în familie, aplanate într-o singură zi de polițiști în sibiu - femei bătute de concubini

Nouă conflicte în familie au fost semnalate, într-o singură zi, în județul Sibiu, iar într-unul dintre cazuri polițiștii au emis și un ordin de protecție, după ce o femeie a fost bătută de concubinul ei.

O femeie a sesizat poliția după ce, în cursul zilei de marți, a fost bătută de concubinul ei. „La data de 6 decembrie, în jurul orei 14,30, o femeie domiciliată în Viile Sibiului a sesizat Poliția Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, în cursul dimineții aceleiași zile, în timp ce se afla acasă, ar fi fost agresată fizic de către concubinul acesteia, un bărbat în vârstă de 47 de ani, cu același domiciliu”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Ca urmare a cercetărilor efectuate de către polițiști și a evaluării situației de risc privind siguranța femeii, polițiștii au deschis o anchetă penală care vizează săvârșirea infracțiunii de violență în familie și au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu. Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Municipiului Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Alte opt conflicte în familie, din cauza consumului de alcool

În cursul aceleiași zile, la nivelul întregului județ, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au fost solicitați să intervină în alte 8 situații în care s-au semnalat conflicte în familie, fără a fi necesară emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

„Conflictele au izbucnit pe fondul consumului de alcool și al neînțelegerilor mai vechi existente în familie și s-au manifestat atât în mediul urban, cât și în mediul rural, pe diverse grade de rudenie, de la conflicte între părinți și copii, bunici și nepoți la mult mai frecventele conflicte între femei și soții/concubinii lor”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Toate aceste situații rămân în atenția polițiștilor sibieni.

Mai multe informații despre violența domestică găsiți aici:

https://sb.politiaromana.ro/ro/prevenirea-criminalitatii/programe-prioritare/violenta-domestica

https://sieureusesc.ro/

Ultima oră

Comentariul meu