alicia, tânăra din spania care a murit în accidentul de la hula bradului - era studentă erasmus la ulbs
Alicia, studenta venită cu Erasmus la Sibiu

Trei oameni au murit, duminică, în urma accidentului de la Hula Bradului, produs de un gorjean care a depășit pe linie continuă. Este vorba despre trei spanioli, mamă, tată și fiică, care circulau dinspre Brașov spre Sibiu. Cea de-a patra victimă, mezina familiei, se află în continuare în stare critică în spital. Familia venise în România în vacanță, la fata cea mare, care era studentă la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin programul Erasmus. 

CITEȘTE ȘI: Tragedia de la Hula Bradului – Toată familia a murit

CITEȘTE ȘI: Fiica cea mică a familiei Rodríguez a murit – Și-a donat organele 

Alicia Rodríguez Rodríguez este tânăra în vârstă de 21 de ani, decedată în accidentul de duminică de la Hula Bradului. Fata se afla într-o mașină închiriată împreună cu părinții ei, care, de asemenea, au murit, și cu sora sa mai mică, care în prezent se află în spital, în stare critică, în comă.

VEZI AICI CUM S-A PETRECUT ACCIDENTUL DE PE HULA BRADULUI

Alicia, studentă la Universitatea Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC), venise în România, la Sibiu, prin programul Erasmus, pentru a învăța la Universitatea „Lucian Blaga”, notează www.canarias7.es. În weekend, părinții ei, Pepe și María del Carmen Rodríguez, alături de Cristina, mezina familiei, au călătorit în România pentru a o vizita. Au închiriat un autoturism și au plecat să viziteze meleagurile transilvănene. Duminică, aceștia se întorceau de la Brașov și mergeau la Sibiu, când pe Hula Bradului s-a petrecut tragedia. 

alicia, tânăra din spania care a murit în accidentul de la hula bradului - era studentă erasmus la ulbs
Alicia și sora ei, Cristina

Singura supraviețuitoare a accidentului teribil este fiica cea mică, în vârstă de 15 ani, elevă la Școala Salesianas San Juan Bosco din Las Palmas de Gran Canaria, care acum luptă să trăiască. Starea ei de sănătate este foarte gravă. „Pacienta e, în momentul de față, în stare critică, internată la ATI”, a precizat, miercuri, Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean Sibiu.

Colegii Aliciei sunt în stare de șoc

Alicia nu este singura studentă care a venit la Sibiu din Gran Canaria prin programul Erasmus. Ea era însoțită de alți colegi, care acum sunt în stare șoc. Prorectorul pentru Internaționalizare al universității la care studia tânăra decedată va veni în România, pentru a-i sprijini pe ceilalți studenți spanioli care învață la Sibiu. „Colegii ei Erasmus sunt în stare de șoc”, a spus Jin Taira, prorectorul Universității Las Palmas de Gran Canaria. „Este o tragedie teribilă”, a comentat el într-o conversație telefonică.

VEZI AICI IMAGINI DE LA ACCIDENT

„Comunitatea noastră școlară și educațională este în doliu. Suntem alături de familia Rodríguez Rodríguez după pierderea Aliciei, o fostă elevă, precum și a părinților ei Mari Carmen și Pepe. Ne rugăm cu toții împreună pentru eleva noastră Cristina. Școala noastră oferă confort și sprijin familiei și rudelor în aceste momente dificile”, se arată într-o postare, pe Facebook, publicată de reprezentanții școlii unde au învățat cele două surori.

De asemenea, oamenii care au cunoscut-o pe Alicia au avut multe gânduri să-i transmită. „Alicia, întotdeauna atât de fericită și cu atât entuziasm de a fi profesoară”, a scris Pino Esther. La rândul ei, Lydia a scris: „Doamne, ia-i în sânul tău. Și să strălucească lumina veșnică pentru ei, RIP”.

În țară au venit și rudele familiei din Spania. 

Ultima oră

Comentariul meu