video foto: stadionul municipal a fost redeschis - cum arată „bijuteria” sibiului de peste 200 milioane lei

Stadionul Municipal a fost redeschis, marți, în prezența primarului Astrid Fodor, președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și președintelui firmei de construcții CON-A, Mircea Bulboacă. „Bijuteria” Sibiului a fost realizată în urma unei investiții de peste 200 de milioane de lei, banii venind exclusiv de la bugetul local. 

Lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu s-au finalizat luna trecută în urma unei investiții de 211 milioane de lei. Marți, arena a fost redeschisă în prezența primarului Astrid Fodor, care spune că fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea acestui proiect. 

„Am finalizat lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu, o investiție amplă, în valoare de 211 de milioane de lei, finanțată exclusiv din bugetul local al Sibiului – deci, fiecare sibian a contribuit financiar la realizarea lui. Acesta este un obiectiv necesar și mult așteptat, completând portofoliul de lucrări pe care le finanțăm în educație, sănătate și infrastructură rutieră, pentru transportul public și pentru biciclete. Sibienii își doresc să facă sport și să vadă sport așa că, noi, ca administrație locală, investim în egala măsură și în acest domeniu, precum și în obiective de timp liber, pentru ca Sibiul să fie un oraș în care se trăiește frumos”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

„Doresc succes echipei sibiene de fotbal și, în general, fotbalului românesc. Sperăm ca acest lăcaș să devină un templu al sportului sibian și, de ce nu, și din țară. Sperăm să aibă loc aici competiții deosebite, care să aducă mari bucurii sibienilor pentru că, până la urmă, efortul financiar a fost făcut de fiecare sibian”, a spus Mircea Bulboacă, șeful CON-A, firma care a modernizat stadionul. 

video foto: stadionul municipal a fost redeschis - cum arată „bijuteria” sibiului de peste 200 milioane lei

Odată cu redeschiderea oficială a stadionului de marți, au avut loc și câteva demonstrații pe arenă. FC Hermannstadt și cluburile sportive pentru juniori din județ au organizat momente speciale pentru a marca această zi. De asemenea, a avut loc și turul întregului stadion.

Stadionul, omologat de FRF și LPF – Urmează omologarea UEFA

Stadionul Municipal Sibiu a fost deja omologat de Federația Română de Fotbal (FRF) și de Liga Profesionistă de Fotbal (LPF), urmând să se demareze procedura de omologare UEFA, acesta find construit la standardele corespunzătoare gradului IV. Acest lucru înseamnă că sibienii vor putea urmări atât meciuri din Liga Naționala, cât și partide din campionatele europene. De altfel, spațiile cuprind și o cameră dedicată delegatului UEFA.

video foto: stadionul municipal a fost redeschis - cum arată „bijuteria” sibiului de peste 200 milioane lei

Președintele FRF a declarat, marți, la Sibiu, că în primăvara anului viitor, va avea loc un prim meci internațional pe „Municipal”. (VEZI AICI MAI MULTE DETALII)

video foto: stadionul municipal a fost redeschis - cum arată „bijuteria” sibiului de peste 200 milioane lei

Dotările stadionului: peste 13.000 de locuri, nocturnă, atletism, box și spațiu de concerte

Stadionul Municipal Sibiu este destinat în primul rând fotbalului. Tribuna oficială, tribuna II și cele două peluze oferă 13.013 locuri, find create 16 căi de acces spre acestea.

Stadionul include vestiare pentru sportivi, antrenori și copii de mingi, săli de masaj, cabinete medicale, saune, o sală de antrenament și o sala de forță.

Stadionul include spații generoase și pentru reprezentanții mass-media, acestea însumând peste 3.500 de mp: sală pentru conferințe, spații de lucru generoase, cu acces la Wi-Fi, trei studiouri TV, sală pentru crainici, camere pentru machiaj. La exterior, în tribuna I, tribuna II, peluza nord și peluza sud au fost create spații pentru amplasarea camerelor TV pentru transmisiuni. Mai mult, sistemul de broadcasting este precablat pe fibră optică, o dotare modernă și utilă pentru transmisiuni. De asemenea, pentru carele TV a fost rezervată și o parcare, în colțul dinspre strada Octavian Goga.

Nocturna asigură iluminarea impusă de cerințele standardului UEFA. Pentru iluminatul terenului de joc se vor utiliza proiectoare, echipate cu lămpi cu LED. Aparatele utilizează fascicule luminoase foarte convergente care nu produc poluare luminoasă, consumul energetic fiind astfel redus.

video foto: stadionul municipal a fost redeschis - cum arată „bijuteria” sibiului de peste 200 milioane lei

Cele două tabele de marcaj, full color, fiecare cu dimensiunea 8,96 x 4,80 m, vor putea afișa logo-uri grafice, animații și vor prelua imagini LIVE. Tabelele sunt electronice, cu leduri cu EMC (compatibilitate electromagnetica) și sunt speciale pentru exterior, asigurând vizibilitate chiar și în lumina soarelui.

Stadionul oferă infrastructură pentru atletism și box, aici fiind disponibilă o pistă pentru atletism în lungime de 400 m, cu 4 culoare de 1,22 m lățime fiecare. De asemenea, la subsolul tribunei I este amenajată o sală de atletism, cu vestiare și grupuri sanitare proprii. Sala a fost transmisă în folosință gratuită Clubului sportiv școlar Șoimii, Primăria Sibiu sprijinind astfel juniorii care se pregătesc pentru performanță. Sala de box este dotată cu vestiare și grupuri sanitare proprii. 

Stadionul Municipal Sibiu este optimizat pentru persoanele cu dizabilități. Acestea au în primul rând căi de acces dedicate. Pe stadion au fost create 20 de locuri speciale pentru spectatorii în scan cu rotile și alte 20 pentru aparținătorii acestora. De asemenea, 6 locuri de parcare sunt rezervate în acest scop. Din totalul de 90 de grupuri sanitare amenajate în stadion, 7 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități.

Pe lângă funcțiunea principală, cea sportivă, stadionul va putea servi și ca locație pentru evenimentele de tip concert, cu un public numeros. Regulamentul prevede și această posibilitate de închiriere și tarifele aferente, inclusiv măsurile de protecție a gazonului și condițiile de desfășurare.

video foto: stadionul municipal a fost redeschis - cum arată „bijuteria” sibiului de peste 200 milioane lei

Stadionul dispune de 21 de spații de alimentație publică, distribuite în toate ariile arenei: 9 în tribuna I la etajul I, 4 la parterul tribunei II, 5 spații la etajul I al peluzei nord și alte 3 spații la parterul peluzei sud.

Ultima oră

Comentariul meu