secţia de neonatologie de la spitalul județean mai are nevoie de 10.000 de lei pentru achiziția unui monitor complex pentru prematuri

Ce poate fi mai frumos decât să ai un vis frumos și să te trezești că visul e pe cale să se realizeze? Evident, transformarea visului în realitate.

Grație generozității sibienilor, și nu numai, suntem foarte-foarte aproape de realizarea a încă unui vis. Așa cum am tot spus mereu, îngrijirea în cele mai bune condiții a nou-născuților și prematurilor internați în maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu este principalul obiectiv al Asociației Baby Care Sibiu încă din 2006, de la înființare. Un vis frumos la care comunitatea sibiană, și nu numai, ne-a fost mereu partener de încredere în toate proiectele noastre.

Ultimul astfel de proiect a fost Gala Caritabilă care a avut loc pe 25 noiembrie, eveniment pentru organizarea căruia trebuie să mulțumim din suflet noului nostru partener, Asociația Pentru Copil și Familie, condusă de Liliana Tempean dar și prietenelor noastre dragi, partenere în atâtea proiecte de succes, mamelor de la Asociația Mâini Unite. N-a fost să fie pe 17 noiembrie, Ziua Mondială a Prematurității, dar s-a întâmplat totuși în noiembrie – Luna Conștientizării Prematurității, ca atare a stat sub semnul nevoilor puilor de om mult prea devreme veniți pe lume. 

secţia de neonatologie de la spitalul județean mai are nevoie de 10.000 de lei pentru achiziția unui monitor complex pentru prematuri

Pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a nou-născuților bolnavi și a prematurilor e nevoie de aparate, de echipamente performante, moderne. Visul nostru este să avem mereu cele mai bune astfel de echipamente iar Gala Caritabilă din acest an,  prima organizată în beneficiul piticilor noștri, a avut ca scop obținerea fondurilor necesare achiziționării unui monitor complex care permite nu doar monitorizarea semnelor vitale – frecvența respiratorie și cardiacă, saturația în oxigen din sânge – ci și monitorizarea activității electrice a creierului și a concentrației de oxigen existente la nivelul creierului. Aceste variabile sunt extrem de importante la prematuri și nou-născuții bolnavi pentru că ne permit să evaluăm mai bine impactul bolii și al tratamentelor asupra creierului, un organ încă în plină dezvoltare nu numai la prematuri ci și la nou-născuții la termen, permițându-ne să optimizăm prognosticul acestor copii atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Nici nu e de mirare că Gala Caritabilă a adus alături de noi foști mici pacienți, părinții lor dar și ambasadori ai Asociației Baby Care Sibiu, oameni generoși care, alături de noi, luptă pentru micuții noștri războinici. Mulțumim, așadar, talentaților și generoșilor Radu Nechifor și Anca Mărginean, ambasadori care spun mereu prezent când este să ”dea startul în viață”. Mulțumim, Oana Jurj, mamă de prematuri mititei (azi mari, prezenți și ei la Gală), ambasadoare și ea Baby Care Sibiu. Cu siguranță micuța cămășută purtată de unul din gemenii ei la 6 săptămâni a reușit să-i facă pe cei prezenți să-și imagineze cât de mic e un premăturel și de câte are nevoie pentru a supraviețui. 

secţia de neonatologie de la spitalul județean mai are nevoie de 10.000 de lei pentru achiziția unui monitor complex pentru prematuri

Mulțumim, de asemenea, membrilor formației Riff și talentaților dansatori de la Academy of Dance Rise Up Group pentru momentele frumoase petrecute împreună în acea seară. Mulțumim, de asemenea, unei gazde minunate, Hotelul Hilton Sibiu, întregului personal de acolo, ne-au depășit așteptările. A fost mereu alături de noi, cu dulciurile sale extraordinare, a fost acolo și de astă dată, Cofetăria Alina, mulțumim, deci, din suflet, Alinei Belcea. Mulțumim, de asemenea, prietenilor noi de la Cotnari și Caii de la Letea.

Da, monitorul la care visăm este mai aproape datorită donațiilor invitaților la Gala Caritabilă – fie că au putut fi alături de noi, fie că doar au donat pentru monitor, neputând să ni se alăture pe 25 noiembrie – și datorită fondurilor obținute în cadrul licitației organizate în cadrul Galei. Mulțumim din suflet celor care au donat obiectele licitate: Daniel Bălțat (ambasador Baby Care Sibiu), Atelierul de creație bijuterii Sorana Gioielli – Handcrafted Fine Jewelry, Hardot, Ana Maria Micu (Up Training Center), OptiYou, Crama Cotnari, Radu și Simona Marți, BC CSU Sibiu! Obiectele licitate au adus 21680 lei în contul monitorului pe care-l dorim pentru piticii noștri!

Contribuții importante la organizarea Galei dar mai ales la strângerea de fonduri pentru achiziționarea monitorului au avut și sponsorii Galei, mulțumim din suflet, prieteni vechi și noi: Simpa Sibiu,Cecco & Bruna, Terra Building, Atelier de creație bijuterii Sorana Gioelli, IONY Grup, Techno G, Europa Guard, Keto, Grupul Rara, Ravi Prest Spedition, Wood Mizer, Hug the Mug, Tango Restaurant, Cotton Club, Dutchmed Romania, Gamespot, Hilton Sibiu, Pensiunea Cardinal, GNG Business Controller, Shining Body, Floradi, Caii de la Letea, Sofia Home Decoration, Cofetaria Alina Sibiu, CURLY Boutique, Restaurant Fatoria, Flower Shop, Joyme Pub, Backyard, Artevent. Mii de mulțumiri, oameni generoși!

secţia de neonatologie de la spitalul județean mai are nevoie de 10.000 de lei pentru achiziția unui monitor complex pentru prematuri

Cu farmec și sensibilitate Gala a fost condusă de două minunate prezentatoare, Andreea Bogdan și Nicolle Stănese ! Andreea e de-acum o nouă prietenă a piticilor noștri, tare îți mulțumim iar Nicolle a fost și este alături de pitici, mereu, și în calitate de ambasador Baby Care!

În urmă cu câțiva ani, într-un interviu pentru ziarul Tribuna, profesorul Edward Bell de la University of Iowa, unul din mentorii noștri în ale neonatologiei, spunea că nevoile nou-născuților nu sunt auzite de politicieni pentru că nou-născuții nu votează. Ne bucurăm însă că la Sibiu lucrurile nu stau chiar așa. Ne-a dovedit-o participarea politicienilor locali și naționali la mai multe din proiectele Asociației Baby Care Sibiu, între acestea și la Gala Caritabilă din 25 noiembrie din acest an. Prezența politicienilor de frunte ai partidelor din Sibiu la gală ne-a onorat și ne dă speranța că interesul acordat de programele politice copiilor în Sibiu va crește în continuare, alături de cel al comunităților de părinți și al organizațiilor non-guvernamentale pentru ca cei mici să se bucure de dreptul la sănătate, educație, cultură și de o copilărie frumoasă și fericită. Un cuvânt special de mulțumire adresăm Consiliului Județean Sibiu pentru sprijinul acordat, ori de câte ori a fost nevoie, în ultimii ani. 

În cadrul Galei s-a reușit strângerea a 89.100 lei din cei 100.000 lei necesari pentru achiziționarea mult-doritului monitor complex de semne vitale. Visul nostru e la un mic pas de realizare. Cei ce doresc mai pot contribui cu donații cirect în contul Asociației Baby Care Sibiu, cont deschis la BRD, Filiala Gară: RON: RO 50BRDE330SV17320573300.

Ultima oră

Comentariul meu