premierele lunii decembrie pe scena digitală a teatrului ”radu stanca” din sibiu
Sursa foto: Facebook/Teatru Radu Stanca

Scena Digitală, platforma online de teatru-film a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu (TNRS), aduce atmosfera de sărbătoare în casele noastre cu cele două premiere pe care le prezintă în luna decembrie: „Ţesătorul de vise” – o emoţionantă Poveste de Crăciun – şi comedia savuroasă „Puricele în ureche”.

Cele două premiere din decembrie încheie un an în care Scena Digitală a oferit publicului şansa de a urmări unele dintre cele mai apreciate producţii ale TNRS, filmate la o calitate excepţională, alături de valoroase spectacole internaţionale.

„De ani buni, pe scena Naţionalului sibian, Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun se joacă cu casa închisă. Este un spectacol plin de emoţie, care reuşeşte să aducă în sufletele noastre frumuseţea colindelor şi bucuria Crăciunului. Acestea au fost motivele pentru care am decis ca în luna decembrie să oferim, şi spectatorilor care ne urmăresc online, şansa de a vedea varianta filmată a acestei producţii. Pe de altă parte, comedia Puricele în ureche completează în mod fericit oferta acestei luni de sărbătoare, urmând ca din ianuarie 2023 să aducem noi surprize şi daruri spectatorilor Scenei Digitale”, spune Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Abonamentul lunii decembrie pe Scena Digitală include spectacolele: „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, „Puricele în ureche”, „Romeo şi Julieta”, „Caii cerului”, „RUG”, „Flacăra nopţii”, „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”, „Visul unei nopţi de vară”, „Macbeth”, „Pardes”/”Grădina Paradisului”.

Spectatorii care aleg abonamentul trimestrial pot urmări: „Ţesătorul de vise – Poveste de Crăciun”, „Puricele în ureche”, „Romeo şi Julieta”, „Caii cerului”, „RUG”, „Flacăra nopţii”, „Ceea ce ziua datorează nopţii”, „Tattoo”, „Visul unei nopţi de vară”, „Uncanny Valley”, „Necunoscuta cunoscută”, „Puzzle”, „Macbeth”, „Pardes”/”Grădina Paradisului”, „Hedda Gabler” şi „Domnul Ibrahim şi florile din Coran”.

Platforma de video-on-demand Scena Digitală, distinsă cu premiul special UNITER, poate fi accesată pe bază de abonament sau bilet individual. Detalii despre bilete şi abonamente sunt disponibile pe site-ul www.scena-digitala.ro.

Informaţii suplimentare despre spectacole

ŢESĂTORUL DE VISE – POVESTE DE CRĂCIUN

De: Alexandru Curta şi Florin Coşuleţ
Regia: Florin Coşuleţ
Coordonare muzicală: Constantin Iridon, Anca Boieriu, Melinda Samson
Cu: Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Cristina Blaga-Tomuş, Codruţa Vasiu, Ada Bicfalvi, Andrei Drăgan, Cătălin Haiducescu, Pompiliu Onofrei

Dorinţa ancestrală de a colinda în seara de ajun a Crăciunului este un sentiment ce nu ţine de tradiţia unei anumite comunităţi, ci este un imbold ce vine din filonul fiinţei umane, împreună cu năzuinţa de a nu fi singur în această perioadă. Într-o astfel de seară, destinele unor tineri se intersectează într-o gară, loc cu precădere destinat întâlnirilor, intersecţiilor, bifurcaţiilor. Şi unul şi altul au câte o viaţă în urmă, plină de întâlniri, de bucurii, de decepţii, de zâmbete şi lacrimi în aparenţă identice pentru toţi, dar în realitate diferite pentru fiecare şi diferite de fiecare dată.
Corul de colindători: format din studenţii Departamentului de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu

PURICELE ÎN URECHE

De: Georges Feydeau
Regia: Şerban Puiu
Decor: Lia Manţoc, Alin Gavrilă
Costume: Lia Manţoc
Muzica: Şerban Puiu
Cu: Nicu Mihoc, Pali Vecsei, Adrian Neacşu, Liviu Vlad, Cristian Stanca, Adrian Matioc, Viorel Raţă, Florin Coşuleţ, Cătălin Neghină, Mariana Mihu – Plier, Raluca Iani, Cristina Stoleriu, Serenela Mureşan, Codruţa Vasiu, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Ali Deac

„Puricele în ureche” impune un teatru de relaţii, un teatru în care predomină comicul de situaţie. Universul personajelor lui Feydeau este pestriţ, viu şi mereu în mişcare: înalta societate a saloanelor pariziene, doctorul, majordomul încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soţia sa, o bucătăreasă cochetă, un englez-scoţian, toţi se perindă de la Casa Chandebise la Hotelul „Motănaşul Gentilom” şi înapoi, purtaţi de acelaşi carusel al încurcăturilor. Toata lumea fuge după toată lumea şi, în acelaşi timp, toţi fug unii de alţii. Bretele, scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, beţii, ameninţări cu moartea şi râsete, toate fac parte din farsa „dulce” imaginată de Feydeau.

Ultima oră

Comentariul meu