foto video cum a fost sărbătorită ziua națională - parade militare în orașele mari ale țării

Sibienii nu s-au bucurat anul acesta de tradiționala paradă militară de 1 Decembrie. Alte orașe din țară au organizat însă parade, care au reprezentat punctul culminant al sărbătoririi Zilei Naționale.

Peste 1.500 de militari şi specialişti au defilat la București

Parada Militară Națională dedicată Zilei Naționale a României s-a desfășurat la Arcul de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei. La eveniment au participat peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice.

YouTube video

Lansatoare de rachete HIMARS la Alba Iulia

Nici parada militară de la Alba Iulia, care a avut loc în Parcul Unirii, nu a fost mai prejos.  La defilare au participat peste 800 de militari, iar tehnica de luptă a inclus celebrele lansatoare de rachete HIMARS. Dintre cele 15 detașamente de defilare pe jos s-a distins detașamentul de militari francezi din cadrul Grupului de Luptă pentru Apărare Colectivă, dislocat la Cincu, județul Brașov. Alte 11 detașamente au defilat cu mijloace de luptă terestre, iar pe deasupra orașului au zburat elicoptere IAR 330 SOCAT ale Bazei 71 Aeriene 71 „General Emanoil Ionescu” și avioane F-16 Fighting Falcon de la Baza Aeriană elicoptere IAR 330 SOCAT ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” avioane F-16 Fighting Falcon de la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”.

Mii de spectatori la Timișoara

Mii de oameni s-au strâns în centrul orașului să asiste la defilarea celor aproape 500 de militari, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, lucrători SRI, polițiști locali și pompieri, care au trecut prin fața Catedralei Mitropolitane. Timișorenii au mai putut vedea 50 de vehicule, de la transportoare blindate până la mașini de intervenție ale pompierilor și ambulanțe. Detașamentul de onoare a fost format dintr-un pluton al Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal”, un pluton de jandarmi și un pluton al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat.

YouTube video

La Iași, ”vedetele” au fost autospecialele Penitenciarului 

Câteva mii de ieşeni s-au adunat în fața Palatului Culturii și a sediului Consiliului Judeţean pentru a vedea parada militară, la care au participat 12 transportoare blindate. Acestora li s-au alăturat autospeciale de intervenţie ale ISU, autospeciale ale jandarmilor, poliţiei locale și poliției de frontieră. Apariția inedită a autospecialelor de la Penitenciarul Iași a atras curiozitatea și privirile spectatorilor.

La defilare au participat peste 250 de militari şi angajaţi ai Ministerului de Interne.

foto video cum a fost sărbătorită ziua națională - parade militare în orașele mari ale țării
Sură foto: Ziarul de Iași

Vremea rea nu i-a speriat pe spectatorii de la Constanța

La Constanţa, manifestările de 1 Decembrie s-au deschis cu o ceremonie militară și religioasă la Monumentul „Victoriei” din Parcul Arheologic. În ciuda vremii deloc prietenoase – a plouat și a bătut vântul -, sute de constănțeni au asistat, de la ora 11, la parada militară organizată pe bulevardul Tomis. Peste 450 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale și Ministerul Afacerilor Interne, cărora li s-au alăturat militari străini și un grup de cercetași, au defilat cu aproximativ 70 de mijloace tehnice.

foto video cum a fost sărbătorită ziua națională - parade militare în orașele mari ale țării
Sursă foto: facebook/Primăria Constanța

Spectacol unic cu drone în Cluj

Mii de clujeni au asistat joi la parada militară de 1 Decembrie organizată în fața Teatrului Național, la care au defilat vehicule militare, în timp ce elicopterele au survolat centrul orașului. La defilare au participat militari și reprezentanți ai Poliției, Jandarmeriei, SMURD și ai Brigăzii Antitero.  Ceremonia s-a încheiat cu artificii. Ziua Națională a fost marcată, de asemenea, de o reconstituire a evenimentului din anul 1918 pe Bulevardul Eroilor.

foto video cum a fost sărbătorită ziua națională - parade militare în orașele mari ale țării
Sursă foto: facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Ultima oră

Comentariul meu