surpriză la mondialul din qatar - japonia bate spania și trimite germania acasă

Japonia a furnizat cea de a doua mare surpriză la Campionatul Mondial din Qatar, învingând în cel de al treilea meci din Grupa E, la Cupa Mondială din Qatar, fosta campioană mondială Spania, cu 2 la 1, după ce în primul meci câștigase și în fața Germaniei. Rezultatul face ca nemții să fie eliminați prematur.

Descoperă oferta Superbet de pariuri pentru grupele Mondialului din Qatar și alege-ți favoritele!

Spania s-a lăsat păcălită de Japonia. A crezut că s-a predat și e eliminată. Încrezătoare și gândindu-se la următoarea fază Spania a încasat două goluri. Când a vrut să revină în joc, Spania nu mai știa cum. În cele din urmă, nemții și-au făcut partea și l-au lăsat pe Luis Enrique încă câteva zile în Qatar. Japonia merge mai departe din grupe pe primul loc. Și Spania, a doua, la golaveraj, rușinată. Marocul o așteaptă în optimile de finală.

Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

În cealaltă partido decisivă a grupei, Germania a deschis scorul foarte devreme, în minutul 10, cu Costa Rica,  Serge Gnabry învingându-l pe Navas cu o lovitură de cap din careu, după centrarea lui David Raum. Nemții vor câștiga la scor (0-1, min. 10). Nemții au avut posesie covârșitoare, aproape de 80 la sută
Pe Khalifa International Stadium, Spania arata și ea că e favorita confruntării cu Japonia și deschidea scorul în minutul 11, Morata valorificând cu o lovitură de cap centrarea lui Cesar Azpilicueta. Și aici, favoriții au avut o posesie zdrobitoare, de aproape 85 la sută, japonezii mizând pe cartea contraatacului. Posesia nu le-a folosit ibericilor, fortificațiile defensive ale japonezilor fiind impenetrabile până la pauză.

Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!

La pauză Spania și Germania erau calificate în optimi. Japonia a repetat însă minunea din meciul cu Germania și a înscris de două ori în doar 3 minute, la puțin timp după reluare. Ritsu Doan a egalat în minutul 48, cu un șut frumos din afara careului. Minutul 51 aduce o fază confuză în careul lui Unai Simon. Mitoma scoate o minge ce părea să părăsească terenul, trimite în fața careului de unde Ao Tanaka îndeplinește o formalitate, ducând Japonia în avantaj și pe primul loc în grupă, dar numai după ce asistentul VAR ceritifică faptul că mingea nu a părăsit suprafața de joc.

De cealaltă parte, Costa Rica revine montată de la vestiare și în minutul 58 egalează surprinzător prin Yeltsin Tejeda, care a beneficiat de o minge respinsă la aceași fază de Neuer (1-1, min. 58). Peste 10 minute, Musiala trimite în bară, urmat de Muller, cu un șut în blocaj, din poziție favorabilă și de Rudiger, care ia și el la țintă butul porții costaricane.

Musiala face dubla la șuturi în bară, în minutul 67 și, conform legilor fotbalului, ocaziile se răzbună în minutul 67, când Juan Pablo Vargas a profitat și el de o respingere norocoasă, preluând conducerea (2-1). Germania e departe de calificare, având acum nevoie de o victorie coroborată cu cel puțin o remiză între Spania și Japonia.  Spania și Japonia care continuă să joace frumos, cu o dominare evidentă a ibericilor, care trimit minge după minge în fața porții nipone, însă fără rezultat.

Abia în minutul 90, Asensio și Olmo ajung în situații mai clare de a marca, dar portarul Shuichi Gonda se aruncă asupra mingii ca un adevărat kamikaze. Nemții egalează în minutul 73 (2-2), prin Kai Havertz. Insuficient însă pentru o eventuală calificare.

Același Kai Havertz face dubla în minutul 85 (2-3) și speranțele nemților renasc. Fullkrug marchează și el, însă din offside, după ce Navas a mai avut două intervenții de efect, în fața lui Havertz și Gotze. Niclas Fullkrug face 2-4, în primul minut suplimentar de joc, dar golaverajul nu este de partea germanilor, care au nevoie de un gol spaniol, fiind la egalitate de puncte, 4, cu ibericii. Gol spaniol pe care ibericii nu sun prea convinși că își doresc să îl marcheze, poziția a doua din clasament aducându-le o confruntare mai facilă în optimi cu Maroc. Se încheie 2-1 pentru Japonia, care prin această victorie elimină Germania, ocupând primul loc în grupă și urmând să joace cu Croația în optimile de finală.

 

Ultima oră

Comentariul meu