ateliere pentru copii, de moș nicoale la teatrul ”gong” din sibiu

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” Sibiu prezintă atelierul de creaţie „Ceruri de pastel”, coordonat de Paul Mureşan, unul dintre cei mai reprezentativi tineri ilustratori români. Atelierul dedicat copiilor cu vârsta peste 7 ani va avea loc în perioada 5 – 6 decembrie, iar lucrările realizate vor fi expuse în foaierul teatrului timp de două săptămâni.

Paul Mureşan este desenator şi creator de filme de animaţie, absolvent al Liceului de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa şi al Universităţii de Artă şi Design din Cluj Napoca, secţia Grafică. Debutează în animaţie în 2009 cu „Desenanimat”, film realizat în timpul unei burse studenţeşti la HBK Saar în Germania, unde aprofundează studiul animaţiei cu profesorul Tamaş Waliczky. De-a lungul timpului, a pus la cap zeci de mii de desene care au dat naştere mai multor animaţii, printre care „Pui de somn”, „Cradle”, „Ceva”, şi „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva”. „Pui de somn” i-a adus lui Paul premiul pentru cel mai bun film de animaţie la Filmul de Piatră de la Piatra Neamţ, dar şi premiul pentru cel mai bun film românesc la festivalul dedicat animaţiilor „Anim’est”. În 2019, Paul Mureşan este beneficiarul „Premiului anual de Originalitate” oferit de Margareta Pâslaru, pe scena Festivalului Tânăr de la Sibiu. În 2021, a fost nominalizat cu filmul „Cântec de leagăn” la Premiile Gopo, la secţiunea „cel mai bun scurt metraj de ficţiune”.

Atelierul de creaţie de la Sibiu îşi propune să dezvolte o platformă de încurajare a copiilor pentru a spune poveşti care să le dezvolte spiritul ludic şi empatia, prin tehnici de desen. Atelierul este structurat în două sesiuni ce vor avea loc luni, 5 decembrie şi marţi, 6 decembrie, între orele 17:00 – 19:00. La final, desenele vor fi expuse în foaierul teatrului timp de două săptămâni, după care participanţii le pot păstra pentru acasă.

Accesul copiilor se face pe baza biletelor puse în vânzare online prin teatrulgong.ro sau de la sediul teatrului, sâmbătă între orele 10:00 – 18:00 şi duminică între orele 10:00 şi 14:00.

Preţul unui bilet (valabil pentru ambele sesiuni) este de 28 de lei şi include toate materialele necesare. Biletele se achită în avans, şedinţele neefectuate nu se recuperează, iar contravaloarea acestora nu poate fi returnată.

Ultima oră

Comentariul meu