prețuri exorbitante la cazări în sibiu pentru minivacanța de 1 decembrie - ajung și la 9.000 de lei camera

Potopul de turiști care au dat năvală în Sibiu ca să petreacă aici minivacanța a făcut ca prețurile la cazare, atât în oraș, cât și în afara acestuia, să crească la niveluri astronomice. 

În această dimineață, Booking.com arăta că  98% dintre spațiile de cazare din Sibiu au fost deja închiriate pentru perioada 30 noiembrie-4 decembrie. Foarte puține pensiuni și hoteluri mai aveau câte o cameră disponibilă, la prețuri care încep de la 1740 de lei pentru patru nopți.

Recordul aparține hotelului ”Împăratul Romanilor”, unde mai era disponibilă o cameră Queen pentru doi adulți, cu pat dublu mare și mic dejun inclus la peste 9500 de lei pentru patru nopți. Allys Guest House Sibiu mai avea o cameră liberă la 8450 de lei pentru întreaga perioadă, în timp ce cazarea la o distanță mai mare de centru începea de la peste 500 de lei pe noapte.

Citește și: Ponturi pentru turiști – Unde îți poți parca mașina în Sibiu, cât mai aproape de Centru și de Târgul de Crăciun

Proprietarii de hoteluri și pensiuni spun că această perioadă este de obicei aglomerată comparativ cu restul anului, iar prețurile se modifică în funcție de momentul rezervării. „Pentru zilele acestea este cererea mare, dar după aceea nu o să mai fie. Mai avem o singură cameră de închiriat pentru această perioadă, iar prețul este de 2300 de lei pentru 4 zile. Este un tarif mult mai mare față de perioadele anterioare, dar așa se lucrează, ultimele camere rămase tot timpul se vând mai scump. Dacă îți faci rezervarea mai din timp este un preț mai bun, și cu cât te apropii de data de check-in prețul este tot mai ridicat”, ne-a spus Emanuel de la ”Casa Manu”.

Citește și: Unde ne distrăm în minivacanța de 1 Decembrie la Sibiu – Petrecere cu Dirty Nano la Backyard și schi la Arena Platoș

Ultima oră

Comentariul meu