Ponturi pentru turiști - Unde îți poți parca mașina în Sibiu, cât mai aproape de Centru și de Târgul de Crăciun
Parcare Piața Cibin

Târgul de Crăciun, Piața Mare și Piața Mică reprezintă atracțiile principale ale Sibiului pentru turiști. Pentru cei care au venit în minivacanță cu mașinile, găsirea unui loc de parcare cât mai aproape de centrul poate fi o provocare. Le prezentăm acestora câteva ”ponturi” care sperăm să le fie de folos.

Parcare la 5 minute de Târgul de Crăciun

Pentru cei care vor să parcheze mașina în siguranță și să ajungă repede în centru, prima opțiune o reprezintă parcarea de la Cazarma 90 (click direct pentru parcare), situată în imediata apropiere a pietonalei Nicolae Bălcescu.

Ponturi pentru turiști - Unde îți poți parca mașina în Sibiu, cât mai aproape de Centru și de Târgul de Crăciun
Parcare Cazarma 90

O a doua alternativă o reprezintă parcarea Piața Teatrului de la Teatrul Radu Stanca, una generoasă și cu multe locuri de parcare (click direct pentru parcare).

Ponturi pentru turiști - Unde îți poți parca mașina în Sibiu, cât mai aproape de Centru și de Târgul de Crăciun
Parcarea de la Teatrul Radu Stanca

Străzile din Orașul de Sus, din imediata apropiere a Pieței Mari – Arhivelor, Timotei Popovici, Tipografilor, Papiu Ilarion, Gheorghe Lagăr, Cetății, Avram Iancu, General Magheru, Xenopol, Tribunei Mitropoliei și Alexandru Odobescu – oferă, de asemenea, locuri de parcare situate la mai puțin de cinci minute de mers pe jos până la Târgul de Crăciun.

Parcare la 6-7 minute de mers pe jos până Piața Mare

Pentru cei dispuși la un efort un pic mai mare, de 6-8 minute de mers pe jos până în Piața Mare – și curioși să afle cum arată Pasajul Scărilor, Orașul de Jos oferă spații generoase de parcare la Piața Cibin (click direct pentru parcare) și pe străzile Turnului, Faurului, Moș Ion Roată și Victor Tordășianu. Tot în Orașul de Jos puteți găsi locuri de parcare pe strada 9 Mai și pe strada Ocnei, de unde puteți ajunge rapid la altă atracție a Sibiului, Podul Minciunilor.

Tot pe strada Ocnei găsiți o parcare privată contra cost, chiar în curtea Tribunalului Sibiu (click direct pentru parcare).Ponturi pentru turiști - Unde îți poți parca mașina în Sibiu, cât mai aproape de Centru și de Târgul de Crăciun

Cei care nu găsesc locuri pe străzile respective se pot îndrepta către parcarea publică de la Gară (click direct pentru parcare), de unde se ajung ușor și repede – maximum 10 minute – în Piața Mare.Ponturi pentru turiști - Unde îți poți parca mașina în Sibiu, cât mai aproape de Centru și de Târgul de Crăciun

Tarife și modalități de plată

Majoritatea parcărilor menționate au prețurile de 2 lei pe oră. Există și opțiunea de a plăti pentru o zi întreagă cu numai 10 lei. 

Există trei moduri pentru plata parcării: la automatele de parcare amplasate în zona respectivă, prin SMS la numărul 7420, sau prin aplicația Parcare Sibiu.

Mai multe informații despre locurile de parcare din Sibiu se pot găsi aici.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

Publică

  1. Meseriașilor la Piață Cibin parcarea e limitata la 2 ore… Ar trebui să-i trimiteți spre str. E Cioran, Macelaru, parcarea dintre BCR și casa de cultura sau parcarea Constitutiei(Polisano)… E ciudat când parchezi pe Macelaru, ești singura mașina și când ajungi în Piata Unirii e totul blocat de mașini(și surpriza e și mai mare când vezi ca jumătate sunt localnici, dar lenea e mare)