update - reacția oficială a celor de la fc hermannstadt după ce un fost jucător a cerut falimentul clubului - toate datoriile s-au plătit!

FC Hermannstadt a venit cu precizări după ce presa centrală a titrat marți într-un articol faptul că un fost jucător a cerut falimentul clubului pentru o datorie de 28.000 de euro.

UPDATE – FC Hermannstadt este oficial cu banii la zi.

Datoriile față de jucători și cele potrivit planului de reorganizare, au fost achitate în ultimele zile.
Surse oficiale au confirmat pentru Ora de Sibiu, că nu mai puțin de 2,5 milioane lei au fost plătiți de club pentru a acoperi aceste restanțe.
,,Astăzi au fost virate și primele de joc în conturile fotbaliștilor și staff-ului FCH, pentru toate rezultatele notabile înregistrate până în prezent în sezonul 2022-2023. Vă mai putem spune că tot astăzi am plătit și alte datorii pe care clubul le avea din trecut, potrivit planului de reorganizare al clubului aflat în insolvență”, spun oficialii de clubul sibian.

Detalii complete AICI!

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pe 7 decembrie este programat termenul la care Tribunalul Sibiu ar urma să admită sau nu noul plan de reorganizare, prin care clubul să nu mai plătească 40% din datoriile acumulate înainte de insolvență, cum se angajase inițial, ci numai 2,1%, scrie GSP.

Normal, ANAF care urma să nu mai primească nimic dintr-o datorie de 6,2 milioane lei, dar și categoria de salariați, a căror rambursare a vechilor restanțe s-a redus cu 50%, au făcut contestații, ce vor fi judecate și ele tot pe 7 decembrie.

Ousmane Viera cere falimentul lui Hermannstadt

Mai nou însă, unul dintre jucătorii care au de încasat sume mai mari de dinainte de intrarea în insolvență, stoperul Ousmane Viera, a depus și el o cerere, prin care solicită falimentul clubului. El reclamă o datorie de 28.000 euro, dar se consideră înșelat prin apariția și încercarea de a se legaliza noul plan de reorganizare.

Alături de alți foști colegi, e la categoria creditorilor chirografari, care, conform acestui nou demers juridic al clubului, n-ar mai încasa nimic din vechile restanțe.

Jucătorii lui Hermannstadt, momiți cu un salariu să-și amâne iar pretențiile financiare

Pe 30 noiembrie este data limită pentru monitorizarea financiară din partea LPF, iar jucătorii și stafful nu și-au încasat ultima dată salariile pe luna august. Cum nu sunt bani suficienți pentru a-i aduce cu plățile la zi, fotbaliștii sunt tentați de conducere să semneze noi cesiuni de plată pentru februarie, când ar urma să între în conturi o nouă tranșă din drepturile TV.

Cum? Cine semnează mai primește un salariu acum. Surse din preajma clubului susțin însă că respectiva tranșă este deja cesionată și ea către cei doi investitori, Ștefan Băcilă și Claudiu Rotar, în contul unor plăți din urmă. Jucătorii nu știu, dar pentru ei nu ar mai rămâne bani în februarie.

De ce face clubul aceste promisiuni? Pentru că pe 31 decembrie trebuie să facă dovada că nu mai are datorii, ca să poată obține licența pentru Superligă și pentru viitorul sezon. Practic, e aceeași strategie folosită în primăvară, pentru ca planul de reorganizare să treacă și clubul să primească dreptul de promovare în primul eșalon. Atunci s-a promis ca vor fi achitate integral vechile datorii, acum la fel, se promite jucătorilor că vor primi restanțele în februarie. Practic, o rostogolire la nesfârșit a promisiunilor, în funcție de nevoile imediate, care duce la o acumulare tot mai mare a datoriilor.

Ultima oră

Comentariul meu