video - la alții se poate, la sibiu nu - târgul de crăciun din praga se redeschide cu mai puține luminițe

Dacă la Sibiu municipalitatea a decis că nu e nevoie să se reducă numărul de luminițe care împodobesc orașul de sărbători, iar centru la Târgul de Crăciun, se întâmplă același lucru, în alte orașe europene s-a luat decizia ca numărul ornamentelor luminoase să fie redus. Așa se întâmplă și la Praga, acolo unde o parte din luminițe au fost înlocuite cu LED-uri la târgul de Crăciun, redeschis în weekend.

Potrivit Reuters, mii de oameni s-au adunat în Piața Medievală a orașului vechi din Praga în weekend pentru aprinderea beculețelor pe un brad de Crăciun de 25 de metri și pentru redeschiderea târgului, după doi ani de pandemie.
Piața, care este populară atât printre cehi, cât și printre turiștii străini datorită vinului fiert, cârnaților, dulciurilor și cadourilor, a fost amenajată cu becuri mai eficiente din punct de vedere energetic atât pentru a economisi bani, cât și pentru a transmite un mesaj.
CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO: S-au aprins luminițele în centrul Sibiului – Târgul de Crăciun, inaugurat oficial
„Am decis să reducem numărul ornamentelor luminoase de pe străzi și folosim cele mai moderne corpuri de iluminat cu LED-uri, iar acest lucru este valabil și pentru bradul de Crăciun”, a declarat Jan Chabr, membru al Consiliului local din Praga.

Administrația orașului a decis să nu mai aprindă luminile pe tot parcursul zilei, ca în trecut, ci doar de la ora 16.00 până la miezul nopții.
„Nu vrem să le răpim oamenilor atmosfera festivă de Crăciun și Anul Nou… dar suntem conștienți că nu trebuie risipită energia”, au spus reprezentanții autorităților locale.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Sunteți tendențios. Încă de anul trecut aprox 30% din becuri nu functionau. Acum cred ca sunt și mai multe. Deci se face economie și la Sibiu. ???

  2. De ce?Simplu,pentru că altor primării le pasă de locuitorii lor.Primaria Sibiu este cu circuit inchis!(aici nu intră oricine!) și este formată din oameni obtuzi refractari și surzi cărora nu le pasă de sibieni!Nu cred că veți găsi in altă parte indivizi cu atâtea privilegii si care să dea atât de puțin!