„Răsar” șase blocuri de zece etaje pe Doamna Stanca în Șelimbăr - Se construiesc în următorii cinci ani
Sursa: Google Maps

Șase blocuri, cu câte 76 de apartamente fiecare, se vor construi pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr, la limita cu municipiul Sibiu. Acestea vor avea zece etaje, iar în zonă vor fi create și aproape 700 de locuri de parcare. Investiția se ridică la 20 milioane de euro. 

Dezvoltatorul proiectului, OAK SIB Development SRL, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) memoriul de prezentare în vederea obținerii acordului de mediu. Potrivit documentului, pe strada Doamna Stanca din Șelimbăr, la granița cu municipiul Sibiu, vor „răsări” șase blocuri de zece etaje. În total, vor fi 456 de apartamente, câte 76 în fiecare bloc.

În prezent, pe terenul de aproape 24.000 metri pătrați, nu există nicio construcție și nici copaci. În proximitate sunt prezente clădiri de locuit multietajate, cu regim de înălțime P+4 și P+10. 

Blocuri cu zece etaje. Penthouse la ultimul nivel

Cele șase blocuri vor avea zece etaje. Se vor construi apartamente cu două și trei camere, iar pe ultimul nivel – un etaj retras – vor exista câte patru locuințe de tip penthouse. Cel mai mic apartament, cu două camere, va avea o suprafață de 48,94 mp, iar cel mai mare, un apartament cu trei camere (penthouse) va avea o suprafață de 93,91 mp. 

Fiecare bloc va fi construit pe o fundație izolată sub pile de beton armat și pe o structură din pile și grinzi de beton armat cu planșee de beton armat de 18 centimetri. Închiderile exterioare vor fi realizate din zidărie de cărămidă și termoizolație. De asemenea, pentru compartimentările interioare se va folosi tot zidărie de cărămidă. Acoperișul imobilelor va fi de tip terasă necirculabilă.  

În total, se vor amenaja și 684 locuri de parcare (1,5 parcări/apartament), 144 dintre ele la parterul imobilelor și 540 suprateran. În plus, va exista și un loc de parcare pentru mașina de gunoi. 

Potrivit informațiilor furnizate în memoriul depus la APM, investiția se va face etapizat, în funcție de necesitățile de dezvoltare ale zonei, în maxim cinci an, cu o investiție de circa 4 milioane de euro pe an. 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Mai mare debilism ca aici eu nu am văzut, se construiește în prostie cică au parcări și „condiții de super clasă ” ??? Nu este nici un pic de verdeață numai betoane, parcările de formă (pentru că mașinile sunt parcate pe afară) vara dacă treci printre blocuri efectiv te prăjești…. Ăștea de la mediu nu se gândesc oare nici un pic să dea autorizații de a construi un parc în zonă nu betoane… Avem o grămadă de astmatici și BPOC-iști și cancere pulmonare!!!!