programul complet al evenimentelor de 1 decembrie, la sibiu - depuneri de coroane, concerte de muzică populară, simfonică și folk

După doi ani de pauză, ziua de 1 Decembrie va fi sărbătorită din nou cu mare fast la Sibiu. Mult apreciata paradă militară va lipsi din program, dar sibienii vor putea participa la o serie de alte spectacole și evenimente culturale.

Programul de Ziua Națională a României va începe cu ceremonia militară de depunere a coroanelor și a jerbelor de flori și va continua cu activități culturale și educaționale diverse la Muzeul „ASTRA”, vernisajul expoziției documentară dedicată  Mitropolitului Ardealului Andrei Șaguna, spectacolul „Noi suntem români” cu Nicolae Furdui Iancu și Irina Loghin, și multe alte evenimente, ziua urmând să fie încheiată triumfător cu foc de artificii.

Spectacol folcloric la Sala Transilvania

Primul eveniment care va marca 1 Decembrie la Sibiu va avea loc la ora 1o:00 în fața fostei clădiri a Consiliului Dirigent de pe strada Nicolae Bălcescu. Aici oficialitățile vor depune coroane de flori și se va oficia o slujbă religioasă. De la ora 10.00 până la 16.00, la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului vor avea loc mai multe activități cultural educaționale cu tematică de 1 Decembrie.

La Biblioteca Județeană ASTRA va avea loc la ora 12 vernisajul expoziției documentare dedicate Mitropolitului Ardealului, Andrei Șaguna. Expoziția pune în valoare circularele și pastoralele date parohiilor de către Episcopul, apoi Mitropolitul Andrei Şaguna, aflate în colecțiile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

De la 14:30 începe Spectacolul folcloric ”Noi suntem români”, găzduit de Sala Transilvania, unde vor evolua interpreți, instrumentiști și dansatori profesioniști din România și Republica Moldova. Printre atracțiile spectacolului se numără Ansamblul folcloric profesionist ”Cindrelul-Junii Sibiului”, Ansamblul folcloric „Ceata Junilor” și Orchestra ”Lăutarii” din Chișinău. Acestora li se vor alătura o sumedenie de binecunoscuți interpreți de muzică populară: Nicolae Furdui Iancu, Irina Loghin, Gheorghe Turda, Aneta Stan, Mioara Velicu, Nicoleta Voica, Constantin Enceanu, Mariana Anghel, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean, Tudor Furdui Iancu, Adriana Anghel, Traian Stoiță, Sînziana Ștefan, Bogdan Firu, Georgiana Necșa, Iulia Mihai, Răzvan Năstăsescu, Ioana Ștefan, Geanina Gavrilă, Cosmin Bîrlan, Paula Medrea, Daria Gâdea, Ina Chiriac, Oana Tomoiagă, Alina Pinca, Ilie Medrea, Alina Bîcă și Adrian Neamțu. Intrarea va fi gratuită, în limita locurilor disponibile, iar accesul se face pe baza invitațiilor care au fost distribuite ieri (duminică, 27 noiembrie) la Sala Transilvania. Spectacolul va fi transmis în direct pe canalul TVR 1.

Citește și: Nicolae Furdui Iancu și Irina Loghin cântă la Sibiu de Ziua Națională a României – Programul evenimentelor din 1 decembrie

programul complet al evenimentelor de 1 decembrie, la sibiu - depuneri de coroane, concerte de muzică populară, simfonică și folk

Concerte la Sala Thalia și la Târgul de Crăciun

De la ora 19, Sala Thalia va găzdui un Concert Simfonic de Ziua Națională a României susținut de Radu Sinaci – violoncel, Emil Vișenescu – clarinet și taragot. Programul concertului include: Constantin Silvestri – Dansuri românești, Constantin Dimitrescu – Dans țărănesc, Marțian Negrea – Rapsodia Română nr. 1 op. 14, Sabin Pautza – Ebony Concerto și Radu Sinaci – Rapsodie populară pentru taragot, violoncel și orchestră.

Târgul de Crăciun din Sibiu reprezintă, de asemenea, o opțiune bună pentru a sărbători Ziua Națională a României alături de Patricia & Florin Thomits, doi îndrăgiți interpreți locali care vor concerta pe 1 Decembrie de la ora 17:00.

Programul evenimentelor culturale din Sibiu de 1 Decembrie

1. CEREMONIAL MILITAR DE DEPUNERE DE COROANE ȘI JERBE DE FLORI
ORA: 10:00
LOCUL: Consiliul Dirigent, Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr.6.

2. ACTIVITĂȚI CULTURAL-EDUCAȚIONALE
INTERVALUL ORAR: 10:00-16:00
LOCUL: Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, Pădurea Dumbrava.
ORGANIZATOR: Consiliul Județean Sibiu

3. CEREMONIAL MILITAR
ORA: 10:30
LOCUL: Rectoratul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, B-dul. Victoriei nr. 10.
INSTITUȚII CARE DEPUN COROANE: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

4. CEREMONIE DE DEPUNERE DE COROANE ȘI JERBE DE FLORI
ORA: 11:00
LOCUL: Monumentul Ostașului din toate timpurile din fața Cercului Militar Sibiu, B-dul. Victoriei nr. 2-4.

5. VERNISAJUL EXPOZIȚIEI DOCUMENTARĂ DEDICATĂ MITROPOLITULUI
ARDEALULUI ANDREI ȘAGUNA
ORA: 12:00
LOCUL: Biblioteca Județeană Astra – Sediul istoric de pe str. George Barițiu, nr. 5.
ORGANIZATOR: Consiliul Județean Sibiu

6. LANSAREA SITE-ULUI www.enciclopediaromana.eu
ORA: 12:30
LOCUL: Biblioteca Județeană Astra – Sediul istoric de pe str. George Barițiu, nr. 5.
ORGANIZATOR: Consiliul Județean Sibiu

7. SPECTACOL EXTRAORDINAR „Noi suntem români”
ORA: 14:30
LOCUL: Sala Transilvania, str. Octavian Goga nr. 1.
ORGANIZATOR: Consiliul Județean Sibiu

8. RETRAGERE CU TORȚE EXECUTATĂ DE MUZICA MILITARĂ A ACADEMIEI FORȚELOR TERESTRE ȘI A DETAȘAMENTULUI DE ONOARE
ORA: 18:00
ORGANIZATOR: Structurile din cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională din județul Sibiu

9. INTONAREA IMNULUI NAȚIONAL
ORA: 18:25
LOCUL: Piața Teatrului de pe B-dul. Corneliu Coposu.
ORGANIZATOR: Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

10. FOC DE ARTIFICII
ORA: 18:30
LOCUL: Piața Teatrului de pe B-dul. Corneliu Coposu.
ORGANIZATOR: Primăria Municipiului Sibiu

11. CONCERT SIMFONIC EXTRAORDINAR
ORA: 19:00
LOCUL: Sala Thalia, str. Cetății nr. 3-5.
ORGANIZATOR: Consiliul Județean Sibiu

Ultima oră

Comentariul meu